5x planten voor je huisdier

5x planten voor je huisdier

Hertshoornvaren

Geheel toepasselijk voor dierendag – de plant doet immers denken aan de hoorns van een hert, waar hij ook naar vernoemd is – en ook nog eens lekker herfstig. De hertshoornvaren, of Platycerium, is een makkelijk te verzorgen varen die heel groot en wild kan groeien. Knabbelt Nijntje even op een blad, geen probleem. Net zoals alle andere varens is de hertshoorn niet giftig voor huisdieren.

Bromelia

Als éen plant er een beetje gevaarlijk of giftig uitziet is het wel deze felle, bijzondere bromelia. Maar niks is minder waar. Deze tropische plant is helemaal veilig voor je huisdieren, en ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. De plant heeft niet veel water nodig en staat het liefst op een lichte plek zonder direct zonlicht. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die prachtige bloem!

Calathea

Calatheas zijn niet de makkelijkste planten, maar wel de perfecte match voor dierenliefhebbers. Prachtige bladeren met artistieke patronen en bijzondere vormen, die s’ avonds sluiten en ’s ochtends weer tevoorschijn komen. Hebben de huisdieren ook iets om naar te kijken.  

Pilea

Deze populaire kamerplant is supermakkelijk te verzorgen, en mocht Simba de kat of Balou de hond aan de haal gaan met een van de bladeren is dat geen probleem. Het leukste aan de pilea is dat je er heel makkelijk stekjes van kan maken. Voor je het weet heb je een heel bos aan pilea planten!

Bananenplant

Met zijn grote bladeren zorgt de bananenplant in de zomer voor veel schaduw voor je huisdieren. In de winter kunnen ze zich lekker verstoppen achter de dikke stam. De plant is niet giftig, en dus de perfecte match voor elke harige viervoeter.