Haal jij jouw bloempot naar binnen? 4 elho tips om ervoor te zorgen dat jouw kamerplant geen najaarsdip krijgt!

Haal jij jouw bloempot naar binnen? 4 elho tips om ervoor te zorgen dat jouw kamerplant geen najaarsdip krijgt!

Je huis aankleden met nieuwe planten, daar worden we vooral blij van in het voorjaar, toch? De behoefte om je huis en interieur drastisch te veranderen kennen we niet één, maar twee keer per jaar. Zo ook nu, in de herfst. Het begint langzamerhand weer kouder te worden, we zetten de verwarming weer aan (of misschien ook niet) en ook voor veel planten staat het najaar bekend als rustperiode. Maar wat betekent dat nu eigenlijk voor de verzorging van jouw nieuwe groen in huis?

1. Tijd om te rusten

In het najaar en in de winter stoppen je planten als het ware even met groeien. Ze brengen hun stofwisseling naar een lager niveau en daarom hebben ze het ook graag iets minder warm. Mocht je je verwarming aan hebben staan, zet ze dan een stukje verder van de verwarming af. Heb je vloerverwarming? Zet ze dan tijdelijk even op een tafel of andere verhoging. De bloempotten elho pure coupe en b. for studio lenen zich perfect als de oplossing voor jouw plant in combinatie met vloerverwarming en staat zo een stukje verder van de warmtebron af. Wil je de plant het liefst toch op zijn oude vertrouwde plek laten staan? Plaats dan een stukje kurk of piepschuim onder de bloempot. Opgelost!

2. Bespaar water

We besparen niet alleen op de verwarming, maar ook op water! Precies omdat de planten in deze periode in rust zijn, hebben ze ook minder water nodig. Daarnaast is de luchtvochtigheid ook erg laag in het najaar en in de winter. Spray ze daarom liever in met een watersprayer voor wat extra vocht en voel het liefst altijd eerst aan de potgrond voordat je ze water geeft. Een klein beetje vochtig is meer dan voldoende!

3. Huis stofvrij, planten blij!

Niet alleen jijzelf, maar ook planten hebben een hekel aan stof! Wanneer er namelijk een laag stof op de bladeren ligt, wordt het voor de plant lastig om licht op te nemen, waardoor ze nauwelijks voedingsstoffen aan kunnen maken. Neem ze simpelweg af met een vochtige doek of zet (dorstige) planten met bloempot en al onder de douche.

4. Daylight = key

De dagen worden steeds korter en dat betekent automatisch dat jouw planten minder licht krijgen. Zet ze bij voorkeur op een lichte plek, maar niet direct voor of achter het raam. Heb je weinig licht in huis? De elho light care collectie kan je hier een handje bij helpen. Zo krijgen jouw planten precies de juiste hoeveelheid licht en kun jij weer een stuk langer genieten van jouw groene interieur.