Ontdek de magie van orchideeën: kleurrijk & trendy

Ontdek de magie van orchideeën: kleurrijk & trendy

Laat dit najaar je interieur sprankelen met een vleugje magie – de magie van orchideeën! In navolging van de laatste interieurtrends storten we ons deze herfst onder andere op een veelzijdig kleurenpallet en het gebruik van natuurlijke materialen. Denk niet alleen aan gekleurde muren, meubels en accessoires. Ook bloemen en planten voegen kleur toe aan huis. Het is tijd om je groene urban jungle om te toveren naar een exotisch bloemenparadijs door orchideeën toe te voegen aan jouw plantencollectie. De orchidee is namelijk dé ster van dit seizoen. En raad eens? We hebben de ultieme orchideeëntips voor je klaarstaan! 

De interieurtrends voor het najaar van 2023

Weg met die saaie witte muren! Dit najaar draait alles om een weelderige mix van kleuren, texturen en planten. We durven onze muren steeds vaker te schilderen en daarbij te kiezen voor warme kleurencombinaties. Het resultaat is een interieur met een persoonlijk tintje dat gezelligheid uitstraalt. Daar horen natuurlijk bloemen bij. We zien dat de urban jungle steeds verder uitgebreid wordt met bloemrijke planten. Orchideeën zijn voor deze trend enorm geschikt. Deze veelzijdige plant is in allerlei hippe soorten en kleuren verkrijgbaar en met hun lange bloeiperiode zorgen ze maandenlang voor extra kleur in je interieur.  

Kleurrijk & veelzijdig

Als je denkt aan een orchidee, denk je waarschijnlijk aan de witte Phalaenopsis, deze soort vind je het meest in onze tuincentra. Maar wist je dat er meer dan 25.000 orchideeënsoorten bestaan? Ze groeien overal ter wereld; van de regenwouden van Zuid-Amerika tot de alpenweiden van de Himalaya. Hoewel orchideeën vaak als kieskeurig worden beschouwd voelen ze zich eigenlijk thuis in vrijwel elke omgeving met voldoende licht, dus ook in jouw gezellige huiskamer. De Phalaenopsis kent allerlei variaties. Denk aan planten met meanderende takken waardoor een weelderige vorm ontstaat en bloemen met een mix aan kleuren die we terugzien bij de Mimesis Orchid. 

De perfecte pot voor jouw orchidee

Bij een mooie plant hoort een trendy pot. Om de perfecte orchideeënpot te creëren, zocht elho een partner die net zoveel passie voor orchideeën heeft als wij hebben voor potten. We werkten daarom samen met The Orchid Growers, die het ontwerp van onze potten hebben getest en goedgekeurd. Samen creëerden we een pot die met liefde voor de natuur is gemaakt. Een pot waarmee je orchidee nooit meer natte voeten heeft, zorgt voor een optimaal klimaat voor jouw plant en waar de meeste orchideeën kweekpotten direct in passen. De vibes fold orchid is gemaakt van 100% gerecycled plastic, geproduceerd met windenergie en ook nog eens volledig recyclebaar. Met de vibes fold orchid wordt het verzorgen van je orchideeën een eitje.   

Hoe verzorg je een orchidee? 5 verzorgingstips

We willen dat je zo lang mogelijk kan genieten van de betoverende bloemen van je orchidee. Een goede verzorging van de plant is daarbij essentieel, want met de juiste aanpak kan je plant wel 3 tot 6 maanden in bloei staan. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen: 

  1. Kies een matchende buitenpot voor je orchidee: Vaak voelt een orchidee zich al helemaal thuis in de binnenpot uit de winkel. Door de plant inclusief deze binnenpot direct in een indoor sierpot te plaatsen, ervaart de plant geen stress en zal hij snel tot volle bloei komen. Het formaat van de vibes fold orchid is speciaal ontworpen zodat de meeste orchideën kweekpotten erin passen, waardoor je geen extra potgrond nodig hebt.

  2. Plaats je orchidee op de juiste plek: Orchideeën houden net als mensen van een gemiddelde temperatuur - niet te warm, niet te koud. Houd je orchidee gezellig bij kamertemperatuur, rond de 15 tot 25°C. Geef ze voldoende licht, maar als de zon te intens wordt (hallo, april tot augustus), kan een beetje schaduw geen kwaad. Als je bladeren geel beginnen te worden, krijgen ze misschien te veel zon. En als knoppen of bladeren vallen, snakken ze naar meer licht.

  3. Je orchidee water geven: Geef je orchidee één keer per week water door middel van een mini-spa-behandeling: geef hem ongeveer 10 minuten een voetenbadje. Dat is als een retraite voor de wortels. Onthoud wel dat orchideeën geen fan zijn van langdurig natte voeten, dus laat ze niet te lang in het water staan. De vibes fold orchid heeft een verhoogde bodem waar door je plant goed kan uitlekken. Het overtollige water komt in een ruimte onder de verhoogde bodem terecht, waar het zich mengt met lucht en een optimaal klimaat voor de wortels creëert.  

  4. Je orchidee voeden: Orchideeën leven het beste op luchtige, voedingsarme orchideeëngrond, ook wel bekend als schors. Geef je orchidee daarom maandelijks voeding voor optimaal bloeiplezier. 

  5. Je orchidee snoeien: Is je orchidee uitgebloeid? Dan kan je hem weer terug in bloei krijgen door te beginnen met een knipbeurt. Knip uitgebloeide takken vlak boven het tweede oog, van onderaf geteld, af. Zet daarna je plant op een wat koelere plek met voldoende licht. Geef de plant 1 x per twee weken water, dan zal je na een tijdje merken dat er nieuwe takken groeien en dat er nieuwe knoppen ontstaan. Zet je orchidee dan weer terug op haar vertrouwde plekje en volg bovenstaande verzorgingstips. 

Een orchidee is een perfect cadeau 

Een orchidee is niet alleen een pronkstuk in je eigen interieur, maar ook het perfecte cadeau. Wist je dat orchideeën symbool staan voor schoonheid, luxe, kracht en vruchtbaarheid? Wanneer je een orchidee cadeau geeft, zeg je eigenlijk tegen de ontvanger: 'Je bent mooi.' Combineer het met een mooie pot en je hebt het perfecte geschenk! 

Dus, waar wacht je nog op? Laat deze kleurrijke en veelzijdige orchideeën de komende tijd jouw interieur opvrolijken. Ben jij klaar om de magie van orchideeën te omarmen?