Wegens drukte kan de levertijd oplopen tot 10 werkdagen. Excuses voor het ongemak.

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis terugsturen binnen 100 dagen
  • Binnen 10 werkdagen in huis
menu

Hoe kan ik een pannenkoekplant stekken?

De pannenkoekplant (Pilea Peperomioides) is de lievelingsplant van zo’n beetje iedereen. Snappen wij wel, want hoe lief zijn die ronde bladeren? Met een beetje geluk (en veel liefde en verzorging!) kan jouw plant ook babyplantjes krijgen, die heel makkelijk te stekken zijn zodat je nóg meer pannenkoekplanten hebt. Zo pak je het aan.

Hoe stek ik een pannenkoekplant

Als het babyplantje ongeveer 4 centimeter groot is, haal je het stekje los van de moederplant. Graaf hem uit en knip hem zo dicht mogelijk bij de moederplant af. Maak je stekjes schoon en plaats ze in een laagje water in een glas, of bijvoorbeeld in een leeg jampotje. 

Planten stekken: maak een Pilea familie

Wacht een aantal weken totdat je wortels aan het stekje ziet zitten. Zet de planten in de aarde in kleine plantpotten, zoals de elho b. for original rond mini. Leuk om cadeau te geven, maar je kan ook zelf een hele Pilea familie bij elkaar verzamelen. Zodra de plant groter groeit kan je hem weer verpotten naar een grotere plantenpot, en nieuwe plantjes weer stekken. Zo creëer je een hele pannenkoekplant plantgang!