Zo haal jij het vakantiegevoel naar eigen tuin

Zo haal jij het vakantiegevoel naar eigen tuin

Iets wat echt niet kan ontbreken bij jouw vakantie in eigen tuin, is lekker veel groen. Door planten om je heen voel je je namelijk niet alleen gezonder, het geeft je ook een flinke energie boost. Daarnaast toont onderzoek aan dat de kleur groen een stress verminderend effect heeft. Zo laat een groene omgeving je echt tot rust komen en voel je je er veilig in.

Naast het kalmerende effect dat groen op ons heeft, hebben planten ook nog andere voordelen in de zomer. Zo zorgen bomen en hoge struiken voor lekker veel schaduwrijke plekken. Maar ook kleinere planten dragen bij aan hittebestrijding. Wist je dat planten warmte via hun bladeren laten verdampen? Dit in tegenstelling tot tegels, die juist warmte vasthouden.

Maar hoe ga je nou aan de slag met het vergroenen van je tuin? Wij geven je tips om de groene vakantievibes naar eigen tuin te halen. En dat kan mooi én makkelijk tegelijkertijd zijn.

Tip 1: Kies de juiste planten

Weet je niet zo goed voor welke planten jij moet gaan? Kies dan vooral ook een aantal tropische planten zoals een palmboom, bananenplant of strelitzia. Deze geven je namelijk in een echte urban jungle vibe. Daarnaast zijn ook vetplanten en cactussen een goede keus voor jouw groene oase. Deze plantsoorten kunnen namelijk goed tegen warme dagen zonder verfrissende regenbui, omdat zij vocht bewaren in hun bladeren. Extra tip: Ben je verbrand tijdens het zonnen in eigen tuin? Het sap van de aloë vera plant werkt herstellend voor je verbrande huid.

Tip 2: Creëer groene afscheidingen in je tuin

Hoe fijn is het als je in de tuin een plek hebt om je even in terug te trekken? Zo kun jij verscholen achter het groen een heerlijk boek lezen of een lekker middagdutje doen. Met de vivo plantenbakken is die groene afscheiding zo gemaakt! Ook bevatten de vivo plantenbakken wieltjes aan de onderkant, zodat je ze in een handomdraai verplaatst. Combineer de vivo bakken met weelderige planten zoals bamboe. Bamboe is niet alleen heel sterk, maar produceert ook meer zuurstof dan de gemiddelde plant en is daardoor extra luchtzuiverend. Vergeet echter niet bamboe in de ochtend of avond extra veel water te geven, want anders worden de stengels bruin.

Tip 3: Kweek je eigen smaakmakers

Maak je zomerse maaltijd extra lekker met verse kruiden of groente uit eigen tuin. Of je nou gaat voor rozemarijn voor op je barbecue vlees of geurige basilicum en verse tomaatjes in je caprese salade: Zelf kweken is nu makkelijker dan ooit!

De elho kweektafel ziet er niet alleen leuk uit, deze moestuin op poten is ook nog eens op de ideale werkhoogte. Daarnaast beschermt het bijhorende kweekhuis met UV-filter je plantjes tegen de volle zon en kan ongedierte niet bij jouw oogst komen. En geloof ons, na het eten van je eigen gekweekte kruiden en groente wil je niet anders meer!

Tip 4: Ga de hoogte in

Last but not least: Er zijn zoveel meer manieren om je tuin te vergroenen dan alleen maar op planten in potten op je terras te zetten of in de volle grond te plaatsen. Verticaal tuinieren is een trend die zeker de moeite waard is om uit te proberen. Hiermee plaats je speciale plantenbakken aan een kale muur of schutting en heb je een groen resultaat in een mum van tijd. Met de corsica vertical forest is verticaal tuinieren een fluitje van een cent. Deze slimme oplossing bevat een single en large versie waardoor je een speels effect krijgt. Extra leuk: De corsica collectie is verkrijgbaar in vrolijke, zomerse kleuren voor echte vakantie vibes. Wil je meer weten over verticaal tuinieren? Bekijk dan ook onze uitgebreidere blogpost. Zo kun jij met simpele tips & tricks ook thuis aan de slag met deze nieuwe trend!

Met de bovenstaande tips kan ook jij aan de slag met het vergroenen van je tuin en genieten van alle positieve effecten van groen om je heen. Vergeet vooral niet je mooie resultaat met ons te delen op Instagram via #elho. Wij wensen je een mooie zomer!