Planten op kantoor: happy en gezonde medewerkers

Planten op kantoor: happy en gezonde medewerkers

Minder ziekteverzuim door planten

Een muffe, warme vergaderruimte, we zijn er allemaal wel eens slachtoffer van geweest. Zo’n omgeving werkt nou niet echt bevorderlijk voor de motivatie. Het onderzoek van WER toont aan dat op proeflocaties met planten, de lucht vaak een stuk minder muf was. Ook helpen ze met de temperatuur: in de zomer bespaart een werkgever met een kantoor vol planten zo’n €4,10 per dag op klimaatbeheersing. Alsof dat nog niet genoeg was, toont het onderzoek ook aan dat de luchtvochtigheid op een kantoor met planten 5% hoger is, een effect dat je al creëert met 1 plant per 2m2 in potmaat 12cm. In de winter is er zelfs een verbetering van 17%. Al die verbeteringen in het werkklimaat hebben een belangrijk effect: minder ziekteverzuim! Het onderzoek toonde aan dat mensen op locaties met planten zich minder ziekmelden, wat op jaarbasis neerkomt op zo’n anderhalve dag minder ziekteverzuim per persoon. 


Groen kantoor happy medewerkers

Een mooie werkplek is altijd beter dan een saaie, grijze kantooromgeving, en uit het onderzoek blijkt dat planten daarbij helpen. Op de proeflocaties met planten beoordeelden de werknemers hun werkomgeving als veel aantrekkelijker dan op de locaties zonder planten. Ze gaven aan meer positieve gevoelens over hun werk te ervaren en waren minder gestrestst. Volgens het onderzoek zorgt een groene ruimte ook voor meer zelfvertrouwen en een positievere beoordeling over werkprestaties.

Genoeg redenen om je bureau te vullen met planten! Of pak het groots aan en creëer samen met je collega’s een echte kantoorjungle. Plantenbakken als de elho soft brick divider en de elho vivo matt finish zijn ideaal voor een kantoorruimte; je vult ze met meerdere grote planten en rolt de plantenbak makkelijk van de ene plek naar de andere. We wensen je alvast veel werkplezier!