DIY: aan de slag met verticaal tuinieren

DIY: aan de slag met verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren is het afgelopen jaar echt een trend geworden. Niet gek als je je bedenkt dat steden steeds dichter bevolkt raken en we steeds minder ruimte hebben om in de tuin of op het balkon te genieten van groen. Zonde! Want planten hebben niet alleen een positief effect op je eigen welzijn, het zorgt ook voor een betere biodiversiteit (hallo vlinders én bijtjes!) én zorgt tijdens hete dagen voor meer verkoeling. Dus waarom zouden we niet alle ruimte die we buiten hebben benutten om ons te omringen met groen?

Slimme oplossingen voor een verticale tuin

Wie op zoek gaat naar inspiratie op Instagram of Pinterest, komt al gauw terecht in een groene oase. Heel mooi natuurlijk, maar hoe ga je nou concreet thuis aan de slag met verticaal tuinieren? Geen paniek! Elho heeft genoeg slimme oplossingen om het je zo makkelijk mogelijk te maken jezelf te omringen met natuur. Zo maak jij in mum van tijd je eigen verticale tuin die niet alleen een plaatje is om te zien, maar ook nog eens makkelijk te onderhouden is! Lees je mee?

Ga voor een industriële look met de loft urban green wall

Houd je van een industriële look? Dan is de loft urban green wall echt iets voor jouw verticale tuin. De basis is een wandrek dat je zowel liggend als staand aan je muur kan bevestigen. De bijhorende loft urban green wall single en duo plantenbakken bevatten aan de achterkant haakjes waarmee je ze aan het rek kan bevestigen. De potten zijn verkrijgbaar in het wit, grijs en brique. Zo kun jij gaan voor een rustig geheel in één kleur of juist creatief aan de slag met colour blocking. Je kunt natuurlijk meerdere rekken naast elkaar plaatsen om een speels effect te creëren.

Het verzorgen van de planten in je verticale tuin is met de loft urban collectie een fluitje van een cent. De potten bevatten een overlooppijpje, zodat het overschot aan water wordt afgevoerd. Zo staan je planten nooit te nat én voorkom je wortelrot.

Geef kleur aan je balkonreling of muur met onze corsica vertical forest

Wij houden van kleur! Niet alleen bij de bloemen van onze planten, maar ook bij onze potten. Kleur maakt wat ons betreft alles vrolijker én gezelliger. Daarom zijn we zo blij met de kleuren van onze corsica vertical forest collectie. Maar niet getreurd, dit handige systeem om verticaal te tuinieren is ook verkrijgbaar in het wit of zwart. Zo is er voor ieder wat wils!

De corsica vertical forest is verkrijgbaar in een small (set van 3) en large (set van 2) variant. Beiden worden geleverd met twee verschillende soorten haken, zodat jij de vertical forest zowel op jouw balkon als aan de muur kunt bevestigen. Je kunt ervoor kiezen om beide soorten apart op te hangen of juist met elkaar te combineren zodat je een speels effect creëert.

Creëer een groene muur met de wandbakken van corsica

Werk je liever niet met haken, maar wil je jouw verticale tuin vasthangen aan de muur? Dan zijn de corsica wandbakken ook een optie. Deze zijn in dezelfde vrolijke kleuren verkrijgbaar als de corsica vertical forest collectie, maar hebben aan de achterkant een speciale opening voor spijkers. De corsica wandbakken zijn verkrijgbaar in de lengtes 25 cm en 39 cm.

De hele corsica collectie is voorzien van een handig overlooppijpje. Zo staan je planten nooit te nat, zijn ze beschermd tegen wortelrot en worden de plantwortels perfect belucht. Zo kun jij nog langer van je planten in jouw verticale tuin genieten!

Verticale tuin zonder gaten in de muur

Vind je het zonde om in de muur te gaan boren voor jouw verticale tuin? Je kunt ook heel gemakkelijk de wandhaken van onze barcelona collectie bevestigen aan een houten plank. Zo heb je én geen gaatjes in je muur én kun je afwisselen met de plek van jouw verticale tuin. Let hierbij wel op dat je het gewicht goed verdeeld zodat de plank niet kan omvallen. De wandhaken zijn te combineren met de barcelona balkonbak van 40, 50 en 70 cm lang waardoor je ook kan spelen met groottes.

Deel jouw groene creatie met ons!

Hopelijk kun jij na deze blogpost niet wachten om te beginnen met verticaal tuinieren! Vergeet je niet jouw groene creatie met ons te delen via #elho op Instagram? De leukste inzending per maand belonen wij namelijk met een tof give away pakket vol elho producten. Zo kun jij jouw tuin nog meer vergroenen!