De plant is overal

De plant is overal

De plant is overal onmisbaar

Een kamerplant heeft zo z’n eigen voorkeuren. Zo zijn er planten die graag volop in de zon staan, terwijl andere soorten zich prettig voelen in een schaduwrijke omgeving. Voor elke plek in huis is een geschikte plant te vinden, uiteraard mét bijbehorende voordelen. Want planten zijn niet alleen decoratief, maar vooral ook nuttig. Zuivere lucht, verhoogde concentratie en een goed humeur; het zijn slechts enkele groene voorbeelden. De plant is overal en wij vertellen je waarom!

Een gegarandeerd warm welkom

Zijn populariteit dankt de plant vooral aan z’n veelzijdigheid en ‘verborgen’ pluspunten. En die voordelen gaan ook op voor plekken waar je het niet direct verwacht. Denk eens aan de badkamer, de wc-ruimte, de hal, aan het plafond of een hangplant hoog bovenop een kast. Of hangend aan een tussenwandje. Voeg groen toe op verrassende plekken met de b.for soft air en verbeter de akoestiek in ruimtes met harde oppervlakken. Geef jezelf en je gasten een gegarandeerd warm welkom. Je merkt direct; een plant is overal op z’n plek!

Badderen in de natuur

Voordat je een plant koopt, is het verstandig om te weten waar je deze gaat plaatsen. Op plekken waar weinig daglicht komt, is het verstandig voor een plant te kiezen die weinig natuurlijk licht nodig heeft. Zo voorkom je dat je prachtige planten op verkeerde plekken plaatst. Neem bijvoorbeeld de badkamer. Plantensoorten als varen, Nephrolepis Adianthum, Asplenium, Spathiphyllum, Ficus Pumila, Chlorophythum en Carex zijn prima op hun plek in een warme, vochtige omgeving. Kies voor wat kleinere badkamerplanten zodat je je niet in de jungle waant, maar heerlijk kunt baden en douchen in een groene omgeving.

De groene luchtverfrisser

Wat is er nu fijner dan wegdromen in een heerlijk frisse slaapkamer? Vergeten om je raam open te zetten voor frisse lucht? Geen probleem! Planten zorgen namelijk niet alleen voor meer sfeer en zuurstof, maar nemen ook de rol van natuurlijke luchtverfrisser op zich. Ongezonde lucht kan, zonder dat we er bij stilstaan, vervelende gevolgen hebben. Denk aan hoofdpijn en slaapproblemen. Die problemen zijn simpel te verhelpen want de plant is overal onmisbaar, zeker ook in het slaapvertrek. De beste keuze voor een fijne nachtrust is een luchtzuiverende plant. Hartstikke gezond, sfeervol en rustgevend!

De plant is overal van waarde

Thuiswerken wordt steeds populairder. Omring jezelf door planten want die zorgen ervoor dat je productiviteit verhoogt. Jij blij, je baas tevreden en je omgeving profiteert van jouw goede humeur! Planten zuiveren niet alleen de lucht, maar hebben ook een positief effect op je humeur en concentratievermogen. Geloof het of niet; planten in je omgeving - zeker wanneer je vaak achter de computer zit - verhogen en verbeteren je prestaties! Kies voor een plant, die zorgt voor schonere lucht. Denk aan de lepelplant, Aloe Vera, stokpalm en Ficus Alii. Een gezond werkklimaat en opgeruimd humeur; kom maar op met die deadlines!

Schaduw als spotlight

De plant is overal en dat betekent dat voor elk plekje in huis wel een stukje groen te vinden is. Wel is het belangrijk om de juiste plantensoort op de goede plek te zetten. Neem de ontvangsthal. Niet de best verlichte plek van het huis. Een schaduwplant, zoals de Aspidistria, Spathiphyllum of Kentia maalt daar niet om. Deze trage groeiers zijn niet veeleisend; ook als je een keer vergeet water te geven, behouden ze hun kleur. Is dat niet fijn thuiskomen?