Cactussen in huis: groen, hip en zomers

Cactussen in huis: groen, hip en zomers

De finishing touch voor elk interieur 

Niet alleen in moderne huishoudens is de cactus een regelrechte hit, deze plant is in vrijwel elk interieur volledig op z’n plek. Houd je van een vintage look? Cactussen in huis maken deze sfeer helemaal af. De populariteit van het cactusthema heeft verschillende redenen. Zo geeft de plant jouw thuis een groene en ‘zomerse’ uitstraling. Cactussen groeiden oorspronkelijk immers in de woestijnen en gebergten van Afrika en Zuid-Amerika en die ‘zonnige’ link wordt nog vaak gelegd. Maar wist je dat deze plant ook prima tegen kou kan? Daarnaast kun je met een gerust hart op vakantie gaan, zonder dat je omkijken hebt naar je planten.

Cactussen in huis: de aaibare groenblijvers 

Het beeld van de cactus als stekelige, enge plant is allang achterhaald. Zo zijn er diverse cactussoorten die met een klein beetje liefde volop in bloei staan. Denk bijvoorbeeld aan de Echinopsis, Lobivia, Mammillaria en Notocactus. Ook zonder stekels zijn cactussen in huis geliefd in alle soorten en maten. Of je nu voor een cilindervormige, bolvormige of hangende cactusplant kiest: in de zon en in de schaduw biedt de plant je oneindig veel plezier. En geef vooral niet te veel water! Want deze overlever kan - zeker in de wintermaanden - zo drie maanden zonder een druppel vocht.

Een passend podium voor een trendy plant 

Bij een trendy plant horen natuurlijk stijlvolle accessoires. Liefhebbers van grote cactussen vinden binnen de pure round- en pure soft round-collectie van elho een ruime keuze uit potten in verschillende vormen, kleuren en stijlen. Let op: als je de bloempot - straks wanneer het weer wat aangenamer wordt - buiten neerzet, zorg er dan voor dat je gaatjes in de bodem maakt. Zo kan het overtollige regenwater wegstromen. Ook aan de kleine cactussen in huis is gedacht; speciaal voor de mini-cactus is er de b.for diamond-collectie, met z’n prachtige vormen, luxe coating en verschillende kleuren!