6 x de mooiste planten patronen voor jouw interieur

6 x de mooiste planten patronen voor jouw interieur

Alocasia Zebrina

Op het eerste gezicht lijkt dit een vrij standaard groene plant, maar kijk eens goed naar de stelen. Daar zit gewoon een zebraprint verstopt! De perfecte tropische plant voor iedereen die niet vies is van een dierenprintje hier en daar.

Begonia Maculata

Als iemand bij jou de kledingkast opentrekt is het meteen duidelijk: polkadots everywhere. Stippen zijn ook gewoon altijd een leuk, vrolijk patroon, en ook deze plant gaat voor de glimlach. En nee, deze stipjes zijn niet op de bladeren geschilderd. Dit patroontje is puur natuur! 

Calathea

Calatheas vind je in veel verschillende vormen, kleuren en maten, van paars tot felgroen en van mozaïek tekening tot slangenhuid patroon. Een goede match voor als je van wat meer abstracte kunst houdt en de uitdaging met deze ietwat lastige plant wel aandurft.

Ficus Elastica

Deze dikke bladeren met groen en pastel roze/oranje/gele tinten passen perfect in een rustig, romantisch interieur. Dit artistieke zusje van de populaire ficus lyrata heeft wel wat aandacht nodig, maar dat hebben we er voor over.

Alocasia Bambino

De Alocasia Bambino wordt ook wel de skelet plant genoemd, omdat de witte nerven in het blad een beetje doen denken aan een skelet. Leuk voor Halloween, maar ook de rest van het jaar staat dit bijzondere patroon prachtig tussen de rest van je tropische planten.

Begonia Rex 

Een subtiel plantje dat er door de verschillende kleuren in zijn blad toch uitspringt. In een bont, bohemian interieur voelt deze plant zich het meest op zijn gemak.