• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis terugsturen binnen 100 dagen
  • Binnen 2 werkdagen in huis
menu

Overal en altijd plek voor een moestuin!

Je eigen moestuin. Daar heb je echt geen grote tuin of veel ruimte voor nodig. Waar en hoe je ook woont, er is altijd plek voor een moestuin. Met de juiste producten en een klein beetje hulp van elho, tover je voor je het weet groenten, fruit en kruiden uit je eigen tuin op tafel! Hoe je van jouw moestuin een succes maakt, dat leggen we je graag uit

Een vruchtbare moestuin met de kweektafel 

De eerste stap is het bepalen van de mogelijkheden. Beschik je over een ruime tuin, met voldoende zon en niet te veel wind? Dan kun je net zoveel tijd en energie in je eigen kweek steken, als je zelf wilt. Maar die koude, natte grond en hongerige insecten, maken jouw kweekleven vaak meer dan lastig. Daar heeft elho iets op gevonden: de green basics-kweektafel. Deze tafel heeft een prettige werkhoogte, waardoor jij en je kinderen bij het tuinieren niet op de grond hoeven te zitten. Bovendien kun je de groei van jouw zaadjes zo nog beter in de gaten houden en hebben jouw plantjes meer kans om te overleven!

Zaaien, overpotten, oogsten! 

Zoals bij alle succesverhalen, is een goede planning de basis. Om beginnende mini-tuinders een handje te helpen heeft elho een handige kweekkalender samengesteld. Zo weet je precies wanneer je welk zaadje moet planten, overpotten en oogsten. Succes gegarandeerd! De mogelijkheden met moestuintjes zijn niet in één artikel te beschrijven. Daarom hebben we speciaal voor enthousiaste kwekers een inspiratieboekje geschreven. Daarin vertellen we je stap voor stap wat je moet doen om jouw groenten, fruit en kruiden te laten schitteren.

Tips voor jouw moestuin 


Tip 1: Let op de temperatuur

Het kweken van je eigen groenten, fruit en kruiden in een kweekbak, is de snelste weg naar succes. Door de deksel ontstaat een aangenaam micro-klimaat, waarin zaadjes zich helemaal happy voelen en snel groeien. Maar pas op! De ideale groeitemperatuur ligt tussen de 16 en 20 graden. Een te hete omgeving is niet goed voor zaden. Zorg dus altijd voor een goede ventilatie.

Tip 2: Zaadjes verdrinken bij te veel water 
Natuurlijk, jouw zaadjes hebben water nodig om te groeien. Wees alleen niet te enthousiast, te veel water zorgt er namelijk voor dat jouw toekomstige oogst verdrinkt. Vooral in het begin is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Geef jouw zaadjes om de dag een klein beetje water, in plaats van één keer wat meer.

Tip 3: Wortels hebben ruimte nodig 
Hoewel je het niet ziet, gebeurt er veel in jouw potgrond. Wortels groeien sneller dan je denkt en al snel wordt het potje waarin zij wonen te klein. Op het moment dat jouw plantje tussen de 4 en 6 centimeter is, is het tijd voor een grotere behuizing. Zie je de wortels door het potje komen? Dan ben je eigenlijk al te laat.

Tip 4: Stap voor stap naar buiten 
Zijn jouw zaadjes veranderd in plantjes? Dan is het tijd om ze kennis te laten maken met de frisse buitenlucht. Toch moet je deze stap niet te snel nemen. Over het algemeen, gezien de temperatuur, is april een geschikte maand om jouw moestuintje naar buiten te verplaatsen. Doe dit stap voor stap. Laat de plantjes rustig wennen door ze eerst alleen overdag buiten te zetten. Na een week zijn jouw plantjes klaar voor de definitieve verhuizing.

Goed gereedschap is het halve werk 

Bij elho houden we van groen. Het kweken van je eigen groenten en kruiden is heerlijk, maar wij gaan nog een stapje verder. Onze green basics-collectie is namelijk ecologisch verantwoord. Alle producten zijn gemaakt van gerecycled kunststof, dat een tweede of derde leven heeft gekregen. Binnen de collectie vind je precies de bloempotten, kweekpotten en kweekmiddelen, die passen bij jouw moestuinwensen. Of het nu een regenpijp, balkon, wand of reling is; maak je eigen moestuintje dubbel duurzaam en ga aan de bak met elho!