• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis terugsturen binnen 100 dagen
  • Binnen 2 werkdagen in huis
menu

Moestuinieren op je balkon

Een krap balkon lijkt nou niet echt de ideale plek om je moestuin carrière te beginnen. De kweekbak staat áltijd in de weg, en zonnen met je voeten in een plantenbak vol verse sla is misschien niet heel hygiënisch als je die sla later nog wilt serveren tijdens de buurtbarbecue. Toch is er een stukje balkon dat vaak vergeten wordt, terwijl je er juist zoveel mee kan. En nee, we hebben het dit keer niet over verticaal tuinieren. Wat dacht je van de balkonrailing?

Urban farming op je balkon

Op een gemiddeld balkon hangen zeker twee of drie bloembakken aan de balkonrailing. Super praktisch, en het ziet er gezellig uit, dus waarom niet ook de groenten en kruiden naar de railing verplaatsen? Hier krijgen ze genoeg zonlicht, staan ze niet in de weg, en hoef je ook niet op je hurken te gaan zitten om de plantjes te checken. Natuurlijk wil je de groeiende planten wel beschermen tegen onstuimig weer en nieuwsgierige vogels, en daar hebben wij een slimme oplossing voor bedacht. 

De elho green basics grow house klik je met gemak op onze green basics flower bridge bloembak. Het grow house, of kweekhuis, is een kap die zorgt voor het ideale kweekklimaat voor jouw basilicum of radijsjes. Met de ventilatieschuif aan de bovenkant regel je zelf de binnentemperatuur en luchttoevoer, en de stevige grips zorgen ervoor dat de kap niet in de tuin van de onderburen terechtkomt na een sterke windvlaag. De plantenbak heeft een slim overlooppijpje zodat overtollig water goed wegloopt, en je planten niet verdrinken. Een kleine ‘urban farm’ waar jij deze zomer de verste groenten en kruiden van kan eten. 

Groen gereedschap voor groene beginners

Je eigen groenten verbouwen is voor veel mensen een duurzame overweging. Net als ons zie jij waarschijnlijk het liefst een hele stad vol balkonmoestuintjes, groene daktuinen en ‘urban farms’. Fijn als dan ook het moestuin gereedschap een steentje bijdraagt aan een groenere wereld.  De green basics collectie, waar ook onze moestuin accessoires onder vallen, zit vol ecologisch verantwoorde producten. De green basics flower bridge is gemaakt van gerecycled materiaal dat een tweede of derde leven heeft gekregen, zodat jij met gemak vanuit de keuken even snel een paar blaadjes basilicum van het balkon plukt. Vers koken met écht eten uit je eigen tuintje- dat is toch wel een beetje de droom.