• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis terugsturen binnen 100 dagen
  • Binnen 2 werkdagen in huis
menu

Kerstboom eruit, grote kamerplant erin!

Het is toch altijd weer even wennen. Die kale, lege plek in je woonkamer waar in de gezellige decembermaand de kerstboom stond te pronken. Maar waarom maak je van die ruimte geen gebruik om je huis op te fleuren met een nieuwe blikvanger? Een frisse start van het nieuwe jaar, dat klinkt toch goed? Dus: kerstboom eruit, grote kamerplant erin! Hallo 2017!

Creëer je eigen urban jungle 

Wie meer groen in z’n leven wil, kan z’n hart ophalen. Groen is namelijk de trend van dit jaar. Aan de slag! Kies voor een combinatie van een grote kamerplant met verschillende kleine plantjes om een urban jungle te creëren of laat niet alleen die lege plek in de hoek tot leven komen, maar kleed ook muren aan met sprekende hangplanten. Heb je inspiratie nodig? elho helpt je graag. Op onze inspiratiepagina lees je alles over de laatste trends voor binnen én buiten.

Welke grote, groene blikvanger past bij mij?

Steeds vaker kleuren huiskamers groen door de komst van een grote kamerplant. En dat is geen verrassing. Wie wil er nu niet genieten van een Zamioculcas, een krachtpatser van een kamerpalm die je met de brussels round wheels ook nog eens handig kunt verplaatsen. Wel zo makkelijk bij het stofzuigen of het opnieuw indelen van je kamer. En wat te denken van de fraaie Beaucarnea (Olifantspoot)? Plaats bijvoorbeeld verschillende palmen of tropische planten bij elkaar in b. for soft-potten en laat je eigen ‘jungle’ ontstaan! Een andere absolute smaakmaker is de Spathiphyllum, oftwel de Lepelplant. In de stijlvolle milano komt dit stralende middelpunt met z’n witte bloemen helemaal tot z’n recht!

De beste stek voor populaire grote kamerplanten 

Kamerplanten; ze zijn er in alle soorten, maten en types. Van grote palmen, groene bomen voor binnen en planten met bloemen tot zonaanbidders, waterliefhebbers en schaduwgenieters. Wij stellen een aantal van deze populaire groene uitblinkers aan je voor en vertellen je meteen hoe je ze laat schitteren in jouw woonkamer!

  • De Clusia kent z’n oorsprong op de Caraïben en kun je dus zonder problemen op een zonnig plekje zetten, maar vermijd direct zonlicht. Houd er rekening mee dat de Clusia van flink wat water houdt.
  • De Goudpalm geniet wel van een zonnetje, als deze maar niet te fel is. Zorg er in de groeiperiode voor dat de plant niet uitdroogt en houdt de temperatuur boven de 15 °C. Een grote kamerplant, voor een kleine prijs.
  • De Geldboom, daar hebben we allemaal weleens van gedroomd, toch? In Azië gelooft men dat de bladeren van deze onderhoudsvrije plant geld kunnen vangen. In combinatie met een design pure round-pot maakt dit van deze plant een ideaal cadeau voor een housewarming of verjaardag!
  • De Palmlelie houdt van het zonnetje en heeft weinig water nodig. Zet deze bijzondere plant op een zonnige plek in de prachtig vormgegeven brussels diamond round high en je hebt hier heel lang plezier van!
  • Met de Bananenplant haal je de tropen écht in huis. Met z’n enorme bladeren vraagt deze eyecatcher om het nodige water, zonlicht en een robuust podium. Samen met de pure soft brick divider ontstaat een uitstekende combinatie!
  • De Vioolplant staat bekend om z’n grote, opvallende bladeren. Af en toe een scheut water, minimaal 15-18 graden en veel licht. Dat is wat deze klassieker, die perfect past in een brussels round-pot, vraagt.