• Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis terugsturen binnen 100 dagen
  • Binnen 2 werkdagen in huis
menu

De hangplant mag weer blijven hangen

De hangplantis terug van weggeweest! Steeds vaker duikt groen op, op plekken waar je het niet meteen verwacht. Aan de voorgevel, bij het terras, aan hangende takken van een boom, voor het raam of aan een blinde muur: overal hangt tegenwoordig groen in de lucht. Hangplanten doen je misschien terugdenken aan het interieur van vroeger, maar vergis je niet: de groene trend uit de jaren zeventig is weer helemaal hip. Een trend die blijft hangen.

Een groen sfeertje in huis en tuin

Zowel binnen als buiten is de hangplant aan een opmars bezig. Beschermd van alle natuurlijke ‘gevaren’, veilig achter het raam, aan de muur of aan het plafond, zorgen onder meer de hedera, varen, senecio (erwtenplant) en lipstickplant ervoor dat er in huis een groen sfeertje hangt. Buiten kun je je gevel, terras of balkon aankleden met blijvertjes als de Aeschynanthus Japhrolepis, Rhipsalis Baccifera Horrida of de Petunia Million Bells. Houd jij wel van een nieuwe uitdaging? elho geeft je graag enkele slimme tips zodat jouw aanwinsten hun kopje niet laten hangen.

Hoe onderhoud ik een hangplant?

Kies bij het ophangen van een hangplant in huis voor een plek waar de plant voldoende licht krijgt. Een beetje water op z’n tijd - het liefst in de ochtend - en het plukken van uitgebloeide bloemen is voldoende om deze trendsetter tevreden te houden. Kies je voor een buitenplant, pas dan op dat je de planten niet op de volle wind en in de volle zon hangt. Op warme dagen is het belangrijk om twee keer water te geven. Giet bij scherpe zon geen water over de plant zelf, zo voorkom je verbranding. Wie lang plezier wil houden van hangplanten wordt aangeraden deze eens in de paar weken bij te mesten met plantenvoeding.

Potten maken de plant

De hangplant is dan wel de hoofdrolspeler, minstens zo belangrijk is een bijzondere pot of basket. Kies voor potten in de kleur van je interieur of juist in een opvallende tint. Binnen de brussels- en b.for soft-collectie, speciaal voor kamerplanten, vind je een gevarieerd, kleurrijk aanbod om elk woonvertrek mee op te fleuren. Met de loft urban hanging set hang je planten op aan je balkon, pergola of tuinhek. In de corsica- en green basics-collecties vind je andere, stijlvolle ‘hanging baskets’. Zo stijgt jouw tuin tot grote hoogten. Geniet van het uitzicht!