Zomers recept: verse (ijs)thee uit eigen tuin

Zomers recept: verse (ijs)thee uit eigen tuin

Kruiden uit de tuin

Je eigen theekruiden verbouwen is met de elho green basics kweek collectie makkelijk te doen. Voor veel verschillende kruiden bij elkaar is de grow table ideaal. Geen ruimte? Verbouw dan de kruiden met de grow house flower bridge combinatie op het balkon, of gebruik de brussels herbs all-in-1 pot in de keuken, inclusief handig schaartje om de theekruiden zo goed mogelijk af te knippen.

Vers uit eigen tuin

Met deze basics in huis kun je gaan kiezen welke kruiden je precies wilt verbouwen. Voor ijsthee zijn kruidenplanten als munt, citroenmelisse, en marjolein zeer geschikt, maar die keuze is uiteraard aan jou.

Hoe maak je ijsthee?

Gebruik ongeveer 75 gram verse kruiden per 500 milliliter kokend water. Laat de kruiden zo’n 10 minuten in het water trekken, en haal ze er dan uit. Maak je de thee voor later? Laat de thee dan, zodra het water wat koud begint te worden, een nachtje afkoelen in de koelkast. Wil je hem wel meteen opdrinken, laat dan het water afkoelen en schenk het vervolgens in een glas met ijsblokjes. Je kunt ook meteen ijsthee maken door de helft van het hete water te vervangen met ijsblokjes.

Ice brew

Voor zogenaamde ice brew moet je een beetje geduld hebben.Plaats de theekruiden op de bodem van een theeglas en vul de rest met ‘crushed’ ijs. Zodra het ijs gesmolten is kan je de ijskoude thee opdrinken. Voeg een stuk fruit toe voor een nog verfrissender drankje: een paar aardbeien, een beetje citroen, of een schijf sinaasappel. En vergeet ons niet een foto te sturen van je zomerse thee creaties!