Urban gardening kleurt de ‘betonnen jungle’

Urban gardening kleurt de ‘betonnen jungle’

Verticaal tuinieren verovert de stad

Het is je vast opgevallen. Steeds meer knusse stadsbalkonnetjes en dakterrassen kleuren groen en geven straten, wijken en steden een frisse uitstraling. Hoe klein je buitenruimte ook is; urban gardening kan overal. Zonder dat je het gevoel hebt dat je te weinig ruimte hebt voor je thee’tje in de ochtend of het wijntje op een zwoele zomeravond in je eigen kleine stadstuintje. Het geheim? Verticaal tuinieren. Slimme, handige en stijlvolle bloempotten en accessoires maken het mogelijk om op de meest verrassende plekken een eigen ‘stadsoase’ te laten ontstaan.

Haak aan bij de urban gardening trend

De loft-collectie van elho sluit volledig aan op de tuintrend urban gardening. De jonge, urban uitstraling van de trendy gestylde wandbankjes en hanging baskets voor aan de muur, de flowerbridge voor over de balkonrailing en de bowl voor op je buitentafel maken van elke buitenruimte direct je favoriete plek om even helemaal tot rust te komen. Bovendien zijn de loft bloempotten voorzien van een ingebouwd waterreservoir. De bloempot slaat het extra water op voor de momenten waarop het wat droger wordt. Zo kun jij heerlijk lang genieten van warme zomerdagen, zonder dat je planten iets te kort komen.

Een blijvend groen buitenleven

Populaire planten binnen het urban gardening zijn onder meer de trachycarpus, gapanthus en phoenix. Deze grassen behouden het gehele jaar door de frisse kleur waardoor je mini-oase ook in de winter een groene glimlach op je gezicht tovert. Wat hand in hand gaat met het stadstuinieren is het hebben van je eigen moestuintje. Of je balkon nu in de zon (basilicum, citroengras), halfzon (rozemarijn, tijm) of schaduw (munt, bieslook) ligt, met de green basics grow your own-collectie kun je zelf je eigen kruiden en groenten verbouwen. Zaaien, kweken en oogsten; verser kan niet! Zonder dat je er de deur voor uit hoeft.