Tuinverlichting: sprookjesachtig mooi

Tuinverlichting: sprookjesachtig mooi

De voordelen van een verlichte tuin

De belangrijkste redenen om verlichting in je tuin te plaatsen zijn gemak, sfeer en veiligheid. Wanneer je ’s avonds in het donker thuiskomt stuur je dankzij tuinverlichting je auto moeiteloos de oprit op en vind je eenvoudig de weg naar de voordeur. Eenmaal met de familie aan de dinertafel biedt een verlichte tuin een mooi plaatje. En je kunt met een veilig gevoel gaan slapen. Zeker in de herfst- en wintermaanden neemt het aantal woninginbraken toe. Onderzoek heeft uitgewezen dat inbrekers huizen en tuinen met buitenverlichting liever overslaan. Wel zo’n fijne gedachte!

Hoe stel ik een verlichtingsplan op? 

In de praktijk is het vaak het meest eenvoudig om tegelijkertijd met het ontwerp van de tuin een verlichtingsplan op te stellen. Is jouw buitenverblijf al gereed? Geen zorgen. Er zijn verschillende trucjes om de mooiste tuinverlichting samen te stellen, precies zoals jij het voor ogen hebt. Plaats bijvoorbeeld waxinelichtjes in een bestaande tuin op de plekken waar je een lamp of verlichting wilt plaatsen. Bekijk vervolgens vanaf het terras of vanuit de woonkamer wat het effect van de lichtbronnen is. Zo zie je snel of jouw plan in de praktijk goed uitpakt.

Originele tuinverlichting: less is more 

Net als bij planten en bloemen, is contrast vaak sfeerbepalend in je tuin. In dit geval licht en donker. Kies eerder voor wat minder tuinverlichting, dan teveel. Houd ook de sfeer die je wilt creëren goed in de gaten. Daarbij is de kleur van het licht doorslaggevend. Wit licht oog over het algemeen modern, terwijl gele lichtbronnen voor een warm effect zorgen. Werk ook met grondspots en licht zo de ‘hoofdrolspelers’ in je tuin uit. Denk aan siergrassen zoals lampenpoetsergras, pampasgras, zwenkgras en leliegras en de stam van bomen in een pot. Dit zorgt voor een sprookjesachtig effect in de donkere maanden.

Innovatief en sfeervol: dát is elho 

In het assortiment van elho vind je een ruime collectie tuinverlichting en verlichte bloempotten. Zo is er de moderne, stijlvolle pure soft round high LED light en de eenvoudig af te stellen pure straight LED light. Dit design is bovendien verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Alle modellen zijn stijlvol te combineren met planten, wat direct voor een bijzondere sfeer in je tuin zorgt. De pure twilight is op zijn beurt de oplossing voor sfeervolle balkonverlichting; deze revolutie op het gebied van buitenverlichting combineert een unieke plantenbak met een lichtkap. Liever geen gestoei met kabels en stroom voor verlichting in je tuin? De flowerlight heeft alleen zonnestralen nodig om uit te groeien tot dé eye catcher van jouw tuin!