Tips om een kleine tuin groter te laten lijken

Tips om een kleine tuin groter te laten lijken

Hoe laat ik mijn tuin of balkon rustig ogen? 

Opgeruimd staat netjes! Eén van de belangrijkste manieren om je kleine tuin groter te laten lijken is rust. Ruim, net als in huis, je spulletjes netjes op. Haal zaken als fietsen, containers en speelgoed uit het zicht door bijvoorbeeld een hekwerk of een haagje te plaatsen of bouw een kast om je container heen. Daar kun je vervolgens ook nog eens andere spullen in opbergen. En die saaie bruine of groene bak is uit het zicht. Stem daarnaast de kleuren van je beplanting én je accessoires op elkaar af. Wanneer je veel verschillende kleuren gebruikt, zorgt dit al snel voor een chaotisch effect. Kies voor één stijl, met één kleur of kleuren die bij elkaar passen. In de corsica-barcelona- en loft urban-collectie van elho vind je een breed kleurenassortiment. Er is altijd wel een tint te vinden die past bij de kleurstijl van je huis én je tuin.

Verticaal tuinieren en een passend decor

Een andere handige manier om je kleine tuin of balkon toch een groene of kleurrijke uitstraling te geven is verticaal tuinieren. Gebruik de schutting, muur of grond om potjes en bakjes te stapelen of trapsgewijs op te hangen. Ondanks dat je minder ruimte nodig hebt, kun je toch veel planten of bloemen kwijt. Bovendien oogt dit een stuk opgeruimder dan verschillende bloempotten bij elkaar. Een andere handigheid om rust te creëren is kiezen voor een paar grote bloempotten in plaats van verschillende kleine potjes. De pure round-bloempotten van elho laten je planten echt leven en zijn door de unieke vorm en het brede kleurenpalet een aanwinst voor elk binnen- of buiteninterieur!

Verlichting in een kleine tuin 

Door gebruik te maken van goede verlichting kun je je kleine tuin ’s avonds groter laten ogen. Als je hier slim mee omgaat kun je zelfs verschillende ruimtes laten ontstaan. Plaats bijvoorbeeld spotjes onder een boom of kies voor een bloempot met een lamp. Zo maak je bijvoorbeeld je balkon niet alleen gezellig, maar bespaar je óók nog eens ruimte. Speciaal hiervoor ontwikkelde elho de pure twilight; een unieke plantenbak voorzien van een lichtkap voor meer ambiance. Of zet jouw planten in de spotlights met de flowerlight. En er is meer. Zo vind je in de pure-collectie een ruim aanbod van stijlvolle bloempotten met led-verlichting en plantenbakken met led-verlichting. Een design waar je overdag én ’s avonds volop van kunt genieten!

Diverse handige weetjes op een rij 

  • Een kronkelend pad laat je kleine tuin groter ogen
  • Leg grote tegels schuin neer voor een visueel effect of kies voor verschillende bestrating
  • Maak gebruik van herhaling
  • Een doorkijkje in je tuin laat het geheel groter ogen
  • Gebruik horizontale planken voor de schutting om je tuin dieper te laten lijken
  • Schilder de achterkant van je tuin donker voor meer diepte of licht voor meer breedte
  • Ruim je tuin of balkon altijd goed op