Planten zijn gezond: op deze plekken worden planten ingezet voor de gezondheid

Planten zijn gezond: op deze plekken worden planten ingezet voor de gezondheid

CityTree

Je vindt hem al in steden als Berlijn en Oslo, en als het aan de mensen van Green City Solutions ligt, staan ze straks overal. De CityTree lijkt op een reclamezuil, maar in plaats van de laatste Coca Cola advertentie is er op deze zuil alleen felgroen mos te zien. Het mss werkt als een natuurlijke luchtfilter en haalt schadelijke fijnstoffen uit de lucht. 
https://greencitysolutions.de/en/


Via Verde

Net als de CityTree worden bij Via Verde in Mexico planten ingezet om de vervuilde stad een stukje schoner te maken. Door de zuilen van een viaduct in Mexico City te veranderen in verticale tuinen, of ‘living’ walls, wordt er volgens het onderzoek schone lucht aangemaakt voor zo’n 25,000 inwoners. Naast schone lucht zorgen de planten ook nog eens voor een prachtige verticale stadstuin van 27 kilometer, iets fijns om naar te kijken als je in de file staat. 
https://letitgrow.org/green-initiatives/via-verde/

 

De Ceuvel, Amsterdam 

Niet alleen voor onze gezondheid, maar ook voor die van de natuur worden planten ingezet. Bij de Ceuvel in Amsterdam, bijvoorbeeld, een voormalig scheepswerf waar nu innovatieve bedrijven zitten. Door de werkzaamheden van de scheepswerf was de grond vervuild geraakt, waardoor er geen groenten verbouwd kunnen worden. Tuinontwerpers plantten hier een tuin met planten, zoals distels en vingerhoedskruid, die met hun wortels de schadelijke metalen uit de grond halen. Het plan is om de grond compleet te reinigen met deze planten. 

 

Biofit 

Buiten in de natuur sporten is natuurlijk heerlijk, maar in de stromende regen lijkt die bootcamp toch een minder puik plan. De Biofit sportscholen in Stockholm, Calgary, en London staan vol planten en mosmuren om de omgeving zo gezond mogelijk te maken. Een goede dosis groene, frisse lucht terwijl je downward dog doet, wie wil dat nou niet?
https://biofit.io/biophilic-gym-design/