Makkelijker kan niet: deze kamerplanten vragen weinig verzorging

Makkelijker kan niet: deze kamerplanten vragen weinig verzorging

1. Aglaonema Silver Bay

De Aglaonema komt oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud, waar hij van nature onder het dichte bladerdek van de jungle groeit. Deze kamerplant kan daarom ook prima op een wat donkerdere plek in de kamer staan. Ook qua water geven is deze tropische kamerplant niet de moeilijkste. Ze hebben weinig moeite met wat meer of minder water, zolang de wortels maar niet te nat staan.

De Aglaonema blijft het mooist indien de grond licht vochtig is. Ben je niet zo’n groene held? Dan is deze combinatie met de elho greenville rond de perfecte oplossing. Door het geïntegreerde waterreservoir aan de onderkant wordt een overschot aan water opgeslagen zonder dat de wortels van je planten nat blijven staan. Op het moment dat je plant wat dorstiger is, kan hij het opgeslagen water uit het reservoir opnemen.

2. Euphorbia Wolfsmelk

Er is eigenlijk geen makkelijkere kamerplant dan de cactus. Hierbij luidt namelijk het gezegde: Bij twijfel geen water geven. De potgrond moet droog zijn voordat hij opnieuw water krijgt. In de winter kunnen cactussen tot wel 2 maanden zonder water, ideaal toch? Ook stelt de cactus niet veel eisen aan zijn standplaats. Hij kan namelijk tegen veel zonlicht, maar ook op een wat donkerdere plek in huis. Combineer deze woestijncactus met het simpele, strakke design van de elho b.for soft en laat hem extra goed tot zijn recht komen.

3. Sanseveria Trifasciata

Ook de Sanseveria Trifasciata komt van oorsprong uit de woestijn en kan daarom goed tegen droogte. Hierbij geldt hetzelfde als bij de cactus: Bij twijfel geen water geven en in de wintermaanden kan hij prima wat weken zonder. Ook de Sanseveria, ook wel Vrouwentong genoemd, stelt geen hoge eisen aan de standplaats. Wel wordt het blad van de plant lichter van kleur wanneer hij meer licht ontvangt. Hoe verder hij van het raam staat, hoe minder water deze plant nodig heeft. De Sanseveria is in menig huishouden al jaren een topper, net als de elho brussels familie. Met deze combinatie zit je dan ook zeker goed!

4. Zamioculcas

De Zamioculcas hoort ook zeker in dit rijtje met sterke kamerplanten thuis. Deze plant slaat namelijk water op in zijn wortels en in de stam. Hierdoor kan hij makkelijk met minder water overleven. De Zamioculcas kan zowel op een lichte als wat donkerdere standplaats staan. Hoe dichter bij het licht, hoe sneller hij groeit. Deze sterke kamerplant is perfect in combinatie met de elho pure beads. Deze potten zijn gemaakt van speciaal kunststof waardoor de kleur niet vervaagt als je hem samen met deze Zamioculcas in de volle zon zet. Ook is deze elho pot zeer geschikt om te combineren met de elho self-watering insert. Met deze handige binnenpot met waterreservoir kan het niet meer mis gaan met je planten verzorgen.

5. Dracaena Marginata

De Dracaena Marginata past perfect in dit rijtje. Ook deze kamerplant heeft namelijk maar heel weinig water nodig en de grond mag licht uitgedroogd voelen. Hij doet het perfect op een schaduwrijke plek. Wanneer deze plant te licht staat, worden de bladeren namelijk geel. Deze Dracaena komt perfect tot zijn recht in combinatie met de b.for soft in antraciet.