Fotogenieke planten

Fotogenieke planten

'Groen gespot’; de social-media-trend! 

In je timeline op Instagram, Facebook of Pinterest wordt steeds meer groen ‘gespot’. Tussen de foto’s van huisdieren, vergezichten, fashion en stedentrips zijn fotogenieke planten inmiddels terrein aan het winnen. Trotse groenbezitters showen maar al te graag hun ‘levende meubelstuk’. Maar welke kamerplanten ‘scoren’ het best qua looks? Daarvoor nemen we een kijkje op myelho.com, het wereldwijde inspiratieplatform van elho. (foto van mamoesjka_nl)

 

Trending topic: de pannenkoekenplant 

Eén van de meest fotogenieke planten is onbetwist de Pilea, oftewel de pannenkoekenplant. Dit ‘trending topic’ dankt zijn populariteit aan zijn uiterlijk - de speelse, ronde bladeren - en het feit dat de plant makkelijk te stekken is. Naast de moederplant groeien namelijk vaak nieuwe, kleine plantjes. De gegroeide plantjes kun je voorzichtig losmaken en in een potje met stekgrond plaatsen. Geef het kleintje één of twee keer per week water en voor je het weet heb je een Pilea in allerlei verschillende maten! De Pilea - die perfect past in de brussels round - staat trouwens het liefst half in de schaduw, in de zomer mag je de plant ook mee naar buiten nemen. Kweken doe je met de green basics grow your own-kweekpotten. Deze zijn er in verschillende maten, waardoor er altijd een geschikt potje te vinden is voor het verpotten! (foto van huisje_35

Monstera (gatenplant)

Deze tropische, kruipende klimplant kijkt het liefst omhoog. De naam dankt de plant aan de speciale vorm van de bladeren, deze zitten namelijk vol met gaten. De Monstera fleurt elke kamer op, kan prima vertoeven op een wat donkerder plekje, heeft niet al te veel water nodig én zuivert ook nog eens de lucht. Ook komt het kenmerkende blad vaak voorbij als print op kussens, posters en andere interieuraccessoires. Wil jij snel groen resultaat? Dan is dit jouw ideale plant! De Monstera is helemaal op z’n plek in de brussels bloempot van elho. Een leuke tip: plaats meerdere grote, wilde planten bij elkaar en creëer je eigen ‘urban jungle’! (foto van silkelettinga)

Persea americana (avocadoplant)

In een tijd van gezond leven, aan de lijn denken en superfoods, mag de avocadoplant natuurlijk niet ontbreken. Maar niet alleen zijn smakelijke avocado-shakes en -smoothies ‘hot’, stekken is dat óók. Eén van de meest fotogenieke planten om dit hele proces online te delen met je volgers, beloont je aan het einde van de rit met een gezonde vrucht! Ben je benieuwd hoe je van pit naar plant gaat? Kijk dan op Pinterest voor handige tips en tricks! Je eigen gekweekte avocado wil je natuurlijk een opvallend plekje geven. De b.for up, met z’n trendy verhoging, laat jouw plant helemaal tot z’n recht komen! (foto van lisettedejong51)

Cactaceae (cactus)

Van één grote, stoere cactus in de woonkamer tot complete cactusfamilies. De cactus in alle vormen en maten is en blijft een hippe plant. Naast de eenvoud in onderhoud, je hebt bijna geen omkijken naar deze prikkelaars, leent de cactus zich uitstekend voor contrasten. Zo kun je ervoor kiezen om je plant in een felgekleurde bloempot te zetten of voor een opvallend gekleurde muur te plaatsen. Er bestaat zelfs een Instagram-account, speciaal bedoeld voor planten die ‘poseren’ voor een roze achtergrond: plantsonpink. Ook de cactus komt daar vaak voorbij. Wil jij jouw cactusplant ook op laten vallen? Kies dan voor de b.for rock in de trendkleur ochre of combineer je plant met de felle kleuren van de b.for diamond-collectie. (foto van joelixjoelix

 

#elho

Wil jij jouw fotogenieke planten en elho-producten ook aan de wereld laten zien? Deel jouw foto via social media, voeg de tag #myelho toe en maak kans op een cadeaupakket ter waarde van € 250,-! Laat je inspireren door andere plantliefhebbers op myelho.com en lees alles over de favoriete planten van van internationale bloggers! My world, my style, #myelho. (foto van homebysoph winnaar #myelho van de maand november)