9 x groene hotspots in Europa

9 x groene hotspots in Europa

Conservatory Archives, Londen, Groot-Brittannië

Dé onmisbare groene hotspot tijdens een tripje Londen. Nog meer behoefte aan groen in deze drukke stad? Een bezoekje aan Kew Gardens is ook zeer aan te raden. Bekijk website. 

Palmenhaus Schönbrunn, Wenen, Oostenrijk

Een prachtige, historische kas uit 1882, met een van de grootste botanische collecties in de wereld. Je kijkt je ogen uit met 4500 verschillende plantensoorten die er te zien zijn, en het gebouw zelf is ook minstens even Instagram-waardig. Bekijk website.

Klunkerkranich, Berlijn, Duitsland

Planten, kunst en gezelligheid, allemaal op het dak van parkeergarage. Een typisch Berlijns plekje met een prachtig uitzicht. Jij kan genieten van een pul Duits bier terwijl de kids zich vermaken in de zandbak. Zomer ten top. Bekijk website. 

Foto@berlinforallthefamily.com

De Ceuvel, Amsterdam, Nederland

Amsterdam heeft veel groene hotspots, maar de Ceuvel is toch wel ons favoriet. Het volledig circulaire restaurant/café is gebouwd op een oude scheepswerf in Amsterdam-Noord. Het is er groen, je eet er verse groenten uit de tuin, en zelfs de wc’s zijn milieuvriendelijk ingericht. Bekijk website.

Rosendals Trädgård, Stockholm, Zweden

Een heerlijk ‘greenhouse café’ in een prachtige groene omgeving. Het café verbouwt zijn eigen groenten in de moestuin, en je kan je eigen bloemenbos samenstellen in de wilde bloementuin. Met een wijngaard, speeltuin, bakkerij en educatieve kindertuin is het hier echt groen genieten. Bekijk website.

Le Jardin des Serres d'Auteuil, Parijs, Frankrijk

Er is al heel veel moois te zien in Parijs, maar deze botanische tuinen zijn ook echt een bezoekje waard. De vijf prachtige kassen dateren uit 1761, en zitten vol fascinerende, exotische planten. Bekijk website.

Orto Botanico di Brera, Milaan, Italië

Deze botanische tuin zit een beetje verstopt achter de Palazzo Brera, en is doordeweeks helemaal gratis te bezoeken. Een heerlijk plekje om even uit te rusten tussen het groen na een bezoek aan de Pinacoteca di Brera. En vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen bij de Bosco Verticale van architect Stefano Boeri; twee woontorens volledig bedekt met verschillende bomen en planten. Bekijk website.

Atocha Train Station, Madrid, Spanje

Een treinstation staat normaal niet echt op de lijstjes met groene hotspots, en dat maakt deze hotspot extra bijzonder. Naast treinstation is het Atocha station in Madrid ook een botanische tuin met meer dan 7,000 planten, zo’n 260 verschillende, tropische soorten. Ook als je niet van plan bent de trein te nemen is deze plek een bezoekje waard. Bekijk website.

The Plant Corner, Antwerpen, België

Voor een flinke dosis minimalistische planteninspiratie ben je bij The Plant Corner aan het goede adres. #Plantsonpink is in deze winkel alweer oud nieuws, hier draait alles om #plantsonblue. Van het contrast van de groene planten tegen de diepblauwe muur worden wij helemaal gelukkig. Bekijk website.