5x Vaderdag planten

5x Vaderdag planten

Een plant is vast niet het eerste cadeau waar je aan denkt, maar juist daarom zo geschikt. Want ja, óok mannen worden blij van planten. Wij kozen de 5 mooiste soorten voor 5 verschillende soorten vaders. 

1. Cactus
Een knots van een cactus voor een bonk van een vent. Door zijn sterke karakter heeft deze groene vriend maar heel weinig aandacht nodig. Twee maanden zonder water overleeft hij makkelijk. Combineer deze groene topper bijvoorbeeld in de pure round high bloempot. 

2. Coffea Arabica
Is jouw vader een echte koffiekenner? Dan is dit eigenlijk een must-have. Deze Ethiopische koffieplant zorgt voor zo’n 60% van de koffieproductie in de wereld. Met zijn mooie donkergroene bladeren staat hij prachtig naast elk espressoapparaat. 

Photo by Gerson Cifuentes 

 

3. Senecio rowleyanus 

Was jouw vader vroeger een beetje een hippie? Dan heeft hij vast de hangplant trend van de jaren ’70 nog wel meegemaakt. Geef hem dit stukje nostalgie in een moderne, hangende pot. De Senecio vraagt weinig verzorging, lees meer over deze nostalgische topper. 

4. Sansevieria
Is jouw vader het type ‘waarom moeilijk als het makkelijk kan’? Zo staat de sansevieria ook in het leven. Hij heeft maar weinig verzorging nodig en voelt zich overal in huis op zijn gemak.

5. Ananasplant
Ok, dit is misschien meer een cadeau voor je moeder dan je vader. Of misschien is je moeder wel degene die snurkt. Volgens wetenschappers van NASA helpt een ananasplant op het nachtkastje snurken te verminderen. Dit omdat deze plant ’s avonds zuurstof aanmaakt. Wie weet, het zou zo maar eens kunnen helpen.