5 x de leukste vensterbank stylingtips

5 x de leukste vensterbank stylingtips

1. De hoogte in

Heb je grote ramen maar geen zin om constant de gordijnen dicht te doen? Een paar flinke planten en net zulke flinke potten zullen de doorkijk aanzienlijk verminderen, zonder dat het jouw mooie interieur verstoort. De elho brussels diamond round is een hoge, elegante pot die de planten goed tot hun recht laat komen. Combineer met een grote Zamioculcas of Strelitzia; deze mooie planten staan namelijk graag voor het raam in de zon.

2. Mix en match

Houd je van een rommelig, bohemian interieur en wil je dat ook uitstralen met je vensterbank? Zet dan veel verschillende planten en potten in allerlei kleuren en maten door elkaar. Van groot naar klein en vintage naar strak en modern, van zo’n bonte plant gang wordt iedere voorbijganger vrolijk. Let er wel op dat de planten het ook fijn hebben op de vensterbank: vetplantjes of cactussen zijn ideaal voor zo’n zonnige plek.

3. Fleurige afleiding 

Spiekt er net even iemand naar binnen, is ‘ie gelijk afgeleid door jouw mooie, bloeiende orchideeën. Niet de makkelijkste planten om in leven te houden, maar in de b. for soft orchid high potten lukt jou dat vast en zeker. De pot heeft een verhoogde bodem voor optimale beluchting en bewatering van de wortels, iets waar orchideeën heel blij van worden. En jouw vensterbank ook. 

4. Opgeruimd staat netjes

Als je van een minimalistisch interieur houdt, is een drukke vensterbank waarschijnlijk niks voor jou. Wil je de pottenkijkers toch iets geven om naar te kijken, kies dan voor strakke groene planten in potten met dezelfde kleur, het liefst in de kleur van de vensterbank en het raamkozijn. Denk aan een makkelijke Sansevieria in een strakke witte pot, of een subtiele palm.

5. Hier woont een foodie

Vensterbanken zijn de perfecte plek om binnenshuis groente en kruiden te verbouwen. Zet een paar potten met groenteplanten naast elkaar, of bouw met een paar plankjes een verticale groentetuin. Let wel op: het kan zijn dat de buren nu onverwacht voor de deur staan tijdens etenstijd om jouw verse maaltijden te proeven!