Impact report

Hoe elho de wereld elke dag een beetje groener en beter maakt

Met trots presenteren we ons allereerste impact report, waarin we terugblikken op de impact die elho in 2022 heeft gemaakt. Als familiebedrijf voelen we een verantwoordelijkheid om samen te bouwen aan een groenere en betere wereld, voor huidige en toekomstige generaties.

Duurzaamheid zit in ons DNA en is diep geworteld in onze liefde voor de natuur. We geloven in een wereld waarin mens en natuur in harmonie samenwerken. In alles wat we doen staat natuur voor ons op nummer één: van de ontwikkeling van onze producten tot de samenwerking in het team en met partners.

Onze ambitie is groot. We streven ernaar om een netto positieve impact te creëren op de prachtige natuur om ons heen, en binnen onze samenleving. We zijn trots op onze producten. Het ontwerp, de functionele en duurzame kwaliteiten maken dat we vol overtuiging achter elke
elho-creatie staan.

We zijn inmiddels dichtbij ons unieke doel, om 100% gerecyclede materialen te gebruiken. In 2022 hebben we al belangrijke stappen gezet, waarbij 96% van onze plastic grondstoffen nu bestaat uit gerecycled plastic.
De route hiernaartoe delen we onder andere in dit impact report, zoals alle initiatieven die we ondernemen om een duurzamere toekomst voor mens en planeet te creëren. Samen gaan we verder op weg naar een groenere, betere wereld.

We danken al onze partners voor de betrokkenheid en inzet.

Met elkaar maken we het verschil!

Groene mijlpalen

Trotse B Corp

Gecertificeerde B Corp bedrijven maken deel uit van de wereldwijde beweging voor een inclusief, rechtvaardig en regeneratief economisch systeem. De B Corp certificering is een internationale erkenning voor bedrijven met een grote positieve impact op mens en planeet. Na een intensief traject hebben we in 2020 deze certificering met trots mogen ontvangen.
Het proces omvatte een prestatiebeoordeling van onze impact op het gebied van beleidsvoering, medewerkers,
gemeenschap, milieu en klant. Als officiële B Corp voelen we een extra verantwoordelijkheid om de wereld leefbaar,
gezond en veilig te maken voor toekomstige generaties.

Lees verder

Kleine acties vandaag, zorgen voor grote veranderingen morgen

Geef ruimte aan mensen

Een gelukkig, gezond en gemotiveerd team is onmisbaar op onze reis om zoveel mogelijk mensen te omringen met groen. Een mix van jong en oud, verschillende achtergronden en talenten, werkt dagelijks aan de ambities van elho.
We hanteren een ‘People First’-strategie. Bij alles wat we doen, staat het elho-team voorop. Als familiebedrijf weten we hoe belangrijk het is om ons thuis en gewaardeerd te voelen en dat streven we na.
Hierdoor ontvingen we voor de derde keer op rij het Great Place To Work-certificaat. 86% van alle teamleden nam deel aan de interne enquête waarin elho werd beoordeeld op onderwerpen zoals cultuur, vertrouwen, trots en plezier op het werk. Dit resulteerde in een algemene Trust Index-score van 75%. Om de certificering te krijgen, is een Trust Index-score van 70% vereist.

Meer lezen