Skimmia japonica

Skimmia

Vraagt met regelmaat verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Houdt van licht zure grond en half schaduw
Meer verzorgingstips

Voelt zowel binnen als buiten thuis
Meer over de plaatsing

Eenvoudig te stekken
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

Een bekende gast in vele tuinen: de Skimmia japonica. Deze compacte, winterharde en groenblijvende heester laat zich namelijk elk seizoen opnieuw zien. Aan het einde van de zomer verschijnen de eerste knoppen en besjes, in de lente verspreiden de uitgekomen bloemen een frisse geur. Naast een plekje in de tuin, kun je de Skimmia ook kwijt in een pot op het terras of balkon.

Verzorging

De Skimmia heeft lichtzure (pot)grond nodig om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Af en toe water geven is voldoende. Zorg er altijd voor dat het overtollig water na een regenbui goed kan weglopen. Het snoeien van een Skimmia is niet nodig. Wil je toch de bolvorm behouden? Snoei de plant dan bij voorkeur in het voorjaar.

Plaatsing

Een plekje in de half schaduw en ochtendzon, daar voelt de Skimmia zich prettig bij. Vermijd langdurig direct zonlicht. De Skimmia is een winterharde plant, die veel kan hebben. Je kunt de plant dus ook in de winter gewoon buiten laten staan.

Verpotten

Een Skimmia is eenvoudig te stekken. Gebruik stekjes van tien centimeter en plant deze in augustus of september voor het beste resultaat. Ook kun je de zaadjes van besjes gebruiken om nieuwe Skimmia’s te laten groeien. Verpotten is niet nodig, alleen als de plant te groot wordt voor de pot.