Peperomia obtusifolia

Krokodilletranen

Vraagt weinig verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Houdt van een scheutje lauw water
Meer verzorgingstips

Een warm plekje, zowel binnen als buiten
Meer over de plaatsing

Eenvoudig te stekken, verpotten is niet nodig
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

Even voorstellen: dit is de Peperomia obtusifolia. Ook wel bekend als Zwanenkroos, Dwergpeper, Watermeloenplant of Rattenstaartje. Wij houden het op Krokodilletranen. De plant is verwant aan peper en komt oorspronkelijk voor in het Amazonegebied op plekjes waar voldoende warmte en schaduw is. Krokodilletranen vergen weinig aandacht; een ideale metgezel dus.

Verzorging

Om het beste uit jouw Krokodilletranen naar boven te halen, geef je de plant lauw water. Het liefst drinkt de plant regenwater. Dit komt omdat regenwater minder kalk bevat dan kraanwater. Ook valt aan te raden de plant zo nu en dan onder te dompelen. Pas op dat de grond niet té nat wordt en dat er geen water tussen de bladeren komt; dit veroorzaakt wortelrot.

Plaatsing

Peperomia obtusifolia houdt van een lichte standplaats, zolang de plant maar niet langdurig in de felle zon staat. Dit zorgt voor verkleuring in de bladeren, die uiteindelijk sneuvelen. In de wintermaanden is zonlicht geen probleem. In de zomer kun je Krokodilletranen ook buiten plaatsen.

Verpotten

Verpotten van de Peperomia obtusifolia is niet nodig. Behalve als je daar zelf zin in hebt natuurlijk. Ook kun je de plant eenvoudig stekken. Kweek zelf Krokodilletranen met bladstekken en stengelstekken.

elho match