Erica gracilis

Heide

Vraagt weinig verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Af en toe een scheut water geven
Meer verzorgingstips

Houdt van veel natuurlijk licht
Meer over de plaatsing

Verpotten is niet noodzakelijk
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

Denk je aan een heide, dan zie je een overdaad aan natuurlijke kleuren voor je. En die kleurenzee kun je nu ook zelf in huis halen. De Erica gracilis, beter bekend als Heide, heeft geen uitgestrekte velden nodig om zich prettig te voelen. Ook in jouw woning en op het terras laat de plant graag zijn schoonheid zien. Doordat de bloempjes van Heide dicht op elkaar zitten, komt de kleur nog beter naar voren tijdens de bloeiperiode.

Verzorging

Heide is een plant die weinig verzorging vraagt. Af en toe water geven is voldoende, waarbij regenwater de voorkeur heeft. Zorg er ook voor dat het water niet te koud is.

Plaatsing

Een plekje met veel natuurlijk licht vindt Heide fijn, maar vermijd een te lange periode van direct zonlicht. Heide houdt niet van een droge atmosfeer, een onverwarmde kamer vindt de plant prettiger. Doordat Heide pas later in het jaar bloeit, zorgt deze plant voor een fijne herfstsfeer.

Verpotten

Verpotten van Heide is alleen nodig als de pot te klein wordt voor de plant. Is de plant uitgebloeid? Snoei de plant dan terug. Tijdens de nieuwe bloeiperiode kun je opnieuw van de kleur genieten.