Buxus sempervirens

Buxus

Vraagt veel verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Geef voldoende water, twee keer per jaar snoeien
Meer verzorgingstips

Is een liefhebber van de buitenlucht
Meer over de plaatsing

Verpotten als de conditie van de plant minder wordt
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

De Buxus sempervirens, kortweg Buxus, is de ideale haagplant voor lage heggen. Als afscheiding in de tuin of om in een mooie vorm te snoeien. Deze modelrol vervult de plant namelijk al vanaf de Romeinse tijd. Niet voor niets is de plant in diverse bekende kasteeltuinen terug te vinden.

Verzorging

Om de Buxus optimaal te laten groeien, is het belangrijk regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond voldoende kalk bezit en houdt de Buxus uit de buurt van zuurminnende planten. Mest, ijzer en magnesium dragen bij aan een mooie haag. Evenals een knipbeurt elke zes maanden.

Plaatsing

Een Buxus voelt zich vooral buiten op z’n plek. De droge lucht in huis is de plant simpelweg te machtig. In de buitenlucht is de Buxus in z’n element. Vermijd een plek waar de plant langdurig direct zonlicht ontvangt.

Verpotten

Verplaats een Buxus die buiten in een pot staat in de winter naar een beschermd plekje. De plant is winterhard, maar droogt in een pot snel uit. Gaat de conditie van de Buxus achteruit? Dan moet je de plant verpotten. Plaats de plant in een grote pot, zodat de Buxus een gezonde, groene toekomst tegemoet gaat.