FAQ

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is elho eigenlijk?

Bij elho voelen we ons verantwoordelijk om zo goed mogelijk om te gaan met de natuur. Wij willen een product maken waar jij én de natuur blij van wordt.

Dit zijn onze 6 proofpoints:

 1. 8.400.000 kilo waste becomes beauty:
  Per jaar gebruiken wij bijna 8.400.000 kilo gerecycled plastic om design potten van te maken

 2. We always aim for more:
  80% van alle grondstoffen die we gebruiken is van gerecycled plastic

 3. 100% own wind energy:
  Onze productie draait volledig met de kracht van onze eigen windmolen in de achtertuin

 4. Designed and made in Holland:
  Het overgrote deel van onze producten zijn in Tilburg ontworpen en geproduceerd

 5. Longlasting quality:
  Onze potten zijn gemaakt, om heel lang van te genieten

 6. No more waste:
  Al onze potten zijn op hun beurt weer recyclebaar
Waarom maakt elho potten van plastic?

Kwaliteit is voor ons erg belangrijk en plastic gaat heel lang mee. Zo kan je lang genieten van je elho pot. Plastic heeft veel voordelen, zo zijn als het buiten vriest onze potten niet kapot te krijgen, is het materiaal licht van gewicht en blijven ze jaar naar jaar hun kleur behouden. 

Duurzaam ondernemen vinden we ook heel belangrijk. Daarom produceren we zo duurzaam mogelijk en zijn er op dit moment al in geslaagd om de collectie met 80% gerecycled plastic te maken.

Daar zijn we heel erg trots op, maar uiteraard gaan we voor meer. Dag in dag uit zijn we op zoek naar nieuwe oplossingen om op een nóg duurzamere manier, producten te maken die ervoor zorgen dat jouw leven wat groener wordt.  

Zijn alle elho producten van gerecycled materiaal?

Bij alles wat we maken, zijn we continu bezig met het zoeken naar de meest duurzame vorm om dit te maken. Daarom gebruiken we op dit moment al 80% gerecycled plastic. Gebruiksgemak en design zijn voor ons ook net zo belangrijk en dat maakt dat we soms met nieuw materiaal moeten werken. Ook dan kijken we naar de meest duurzame manier om dit te doen.  We zijn er heel erg trots op dat we al 80% recyclen - dat is 8.400.000 kilo per jaar - , maar uiteraard gaan we voor meer. Dag in dag uit zijn we op zoek naar nieuwe oplossingen om op een nóg duurzamere manier, producten te maken die ervoor zorgen dat jouw leven wat groener wordt.  

Wat recyclet elho precies om potten van te maken?

De belangrijkste grondstof is het plastic van verschillende bedrijven dat bij de productieprocessen overblijft als afval en niks mee gedaan wordt. Dat vinden wij zonde! Denk aan het afval dat komt kijken bij het maken van luiers, lenzen maar ook kweekpotjes en verschillende voedselverpakkingen. Als grondstof worden ook de eerste elho potten gebruikt die bij het opstarten van machines of bij kleurwisselingen van de band rollen.

Leuk weetje: per jaar is dit bijna 8.400.000 kilo plastic.