Spathiphyllum

Lepelplant

Vraagt weinig verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Houdt van veel water
Meer verzorgingstips

Voelt zich overal op z’n plek
Meer over de plaatsing

Direct na aanschaf of in de lente verpotten
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

Spathiphyllum-kamerplanten zijn echte opvallers. Naast luchtzuiverende kwaliteiten, is de Lepelplant namelijk ook geliefd vanwege de mooie, witte bloemetjes in de vorm van lepels. De Lepelplant is bovendien in vele verschillende formaten verkrijgbaar en bloeit makkelijk. Ook op plaatsen waar het minder licht is.

Verzorging

Wees gerust: ook als je geen groene vingers hebt, is de Lepelplant iets voor jou. Het is namelijk onmogelijk om de plant te verdrinken. De Spathiphyllum komt oorspronkelijk uit het Amazone-gebied en kan zelfs onderwater overleven. Als de plant wat slap gaat hangen, is het tijd om water te geven. Fijn hè, dat deze plant zo goed laat zien hoe het gaat.*Ben je toch iets te laat met water geven en zijn de bladeren gaan hangen? Dompel dan de plant onder water. Hier knapt hij enorm van op en voor je het weet staat deze sfeermaker weer te stralen.

Plaatsing

Kies voor een plek waar de Spathiphyllum niet met direct zonlicht te maken krijgt, dit leidt tot gele bladeren. Een raam op het noorden is het perfecte podium voor de Lepelplant. Kleuren de bloemetjes groen? Verplaats de plant dan naar een plek met iets meer licht.

Verpotten

Verpot de Lepelplant eens per drie jaar of op het moment dat de pot te klein wordt. De lente geldt hierbij als beste periode. In het voorjaar herstellen beschadigde wortels sneller. Ook kun je de plant direct na aanschaf verpotten.