Sansevieria cylindrica

Sansevieria cylindrica

Vraagt weinig verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

vraagt zeer weinig water
Meer verzorgingstips

voelt zich overal in huis op z’n plek
Meer over de plaatsing

na drie jaar verpotten
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

De Sansevieria cylindrica is net als de gewone Sansevieria een hele makkelijke kamerplant. De plant, die oorspronkelijk uit Afrika komt, vraagt vrijwel geen verzorging. Sansevierias worden ook wel Vrouwentongen genoemd, een naam die verwijst naar de scherpe bladeren die hier symbool staan voor de scherpe vrouwentong in het algemeen of die van je schoonmoeder in het bijzonder. Een leuk voordeel van deze ijzersterke kamerplant is dat hij alles op alles zet voor een optimale luchtvochtigheid in huis.

Verzorging

Sansevieria cylindricas vragen weinig tot geen verzorging. De plant doorstaat vrijwel alle omstandigheden. Het enige wat de Sanseveria niet op prijs stelt, is een overschot aan water. Geef daarom bij twijfel geen water. Pas wanneer de aarde goed is opgedroogd heeft de plant hier behoefte aan.

Plaatsing

Waar je de Vrouwentong ook plaatst in huis, de plant voelt zich overal thuis. Zet je de plant dichtbij het raam? Dan worden de bladeren lichter van kleur.

Verpotten

De Sanseveria kan direct na aanschaf verpot worden. Na ongeveer drie jaar drukt de plant zich uit de pot. Dit is een goed moment om de Vrouwentong een nieuwe pot aan te meten.

elho match