Pilea peperomioides

Pannenkoekenplant

Vraagt weinig verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Één keer per week een scheut water
Meer verzorgingstips

Houdt van een zonnig plekje
Meer over de plaatsing

Kweek eigen plantjes met stekjes van de moederplant
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

That seventies favourite is back! De populaire, retro Pannenkoekenplant heeft een comeback gemaakt. En hoe! De platte, ronde bladeren van de Pilea peperomioides doen denken aan kleine pannenkoekjes of muntjes en hebben voor een ware run op de groenblijver gezorgd. De plant, die oorspronkelijk uit China komt, wordt in Azië ook wel Chinese Money Plant genoemd. De Pannenkoekenplant is elke euro meer dan waard; eenvoudig in onderhoud en eenvoudig te stekken.

Verzorging

Het onderhoud van de Pannenkoekenplant is simpel: één keer per week een klein beetje water geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar voorkom een overschot aan water. Eens per maand vloeibare plantenvoeding toevoegen draagt bij aan de gezondheid van de plant.

Plaatsing

Deze interieurtopper wil je natuurlijk een opvallend plekje geven. De salontafel of een andere plek waar de Pannenkoekenplant volop licht ontvangt (pas in de zomer wel op met direct zonlicht!) zijn prima locaties. Staat de plant te licht of te donker? Dan geven de bladeren een duidelijk signaal af.

Verpotten

Als de Pannenkoekenplant eenmaal groeit, verschijnen op den duur vanzelf stekjes aan de plant. Laat de stekjes even doorgroeien, knip ze af van de moederplant en plant het stekje in een nieuw potje en begin je eigen Pannenkoekenplant-kwekerij. Wil je de Pannenkoekenplant meer ruimte geven en stekjes creëren? Verpot de plant dan direct na aanschaf of in het voorjaar.

elho match