Musa dwarf Cavendish

Bananenplant

Vraagt met regelmaat verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Bananenplanten hebben veel water nodig
Meer verzorgingstips

Houdt van de zon
Meer over de plaatsing

Een keer per jaar verpotten
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

Jouw indoor jungle interieur is niet compleet zonder bananenplant. De grote, groene bladeren doen denken aan een tropisch eiland vol exotische planten en vruchten, al zal je niet snel een echte banaan aan deze plant zien hangen. Geeft niet, de plant is ook zonder fruit al mooi genoeg!

Verzorging

Als tropische plant houdt de bananenplant van veel vochtigheid en veel zon. Hij vergt wat extra aandacht, maar dat is hij ook wel waard. Geef de plant zo’n twee keer per week water, en in de zomer net wat meer. Check met warm weer dagelijks of de grond droog is- het kan zijn dat de plant in de zomer elke dag water nodig heeft. Zorg er alleen wel voor dat de wortels van de plant nooit in het water komen te staan. Sproei de plant minstens twee keer per week met de plantenspuit.

Plaatsing

Zon, zon en nog eens zon: de bananenplant houdt van veel licht. Vermijdt felle middagzon, door te veel direct zonlicht kunnen de bladeren verbranden.

Verpotten

Verpot de plant in het voorjaar of direct na aanschaf. Een bananenplant kan ontzettend snel groeien, dus waarschijnlijk moet hij elk jaar verpot worden in een grotere pot.