Ceropegia woodii

Lantaarnplant

Vraagt weinig verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Verlangt af en toe een scheutje water
Meer verzorgingstips

Houdt van een warm, zonnig plekje
Meer over de plaatsing

Eenvoudig te stekken
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

De Lantaarnplant - officieel de Ceropegia woodii - is als een sprookje. De slingerende stengels met bloemen en aparte bladprint maken de Lantaarnplant een lust voor het oog. De plant wordt ook wel ‘String of Hearts’ genoemd vanwege de prachtige, hartvormige blaadjes.

Verzorging

Zoals alle vetplanten, is ook de Ceropegia woodii weinig veeleisend op het gebied van verzorging. De plant heeft niet veel water nodig; geef dan ook pas water als de grond is opgedroogd. De Lantaarnplant houdt namelijk niet van natte voeten.

Plaatsing

Deze blikvanger kan zonder problemen een plekje boven de vensterbank krijgen. Direct zonlicht en de warme lucht van een radiator geven de plant een behaaglijk gevoel. Door de lange ranken is het verstandig de plant een wat hogere plek te geven.

Verpotten

Het verpotten van de Lantaarnplant is niet nodig. Worden de ranken van de plant te lang? Dan kun je deze simpelweg terug in model knippen. Het stekken van de Ceropegia woodii is niet al te ingewikkeld. Knip een stukje van de streng af en gebruik dit als stekje.