Calathea Zebrina

Schaduwplant

Vraagt met regelmaat verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Regelmatig water geven
Meer verzorgingstips

Voelt zich fijn op een schaduwrijke plek
Meer over de plaatsing

Eens per twee of drie jaar verpotten
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

Wie van opvallende planten houdt, is direct fan van de Calathea. Deze prachtige plant, afkomstig uit het Amazonegebied, kent vele kanten. Bladeren zijn er in diverse vormen en soorten, maar het meest unieke is toch wel dat de plant ’s nachts zijn bladeren sluit. Bij het opkomen van de zon, openen de bladeren zich weer. Deze levendigheid heeft de Calathea de bijnaam ‘de levende plant’ opgeleverd. Daarnaast is het ook nog eens een luchtzuiverende plant. Hoe fijn is dat!

Verzorging

De Calathea houdt van water. Zorg voor een continu vochtige grond, zodat de plant altijd voldoende te drinken heeft. Geef deze plant, vooral in de zomer, twee keer per week een beetje water. In de winter heeft de Calathea iets minder dorst. Sproeien helpt de plant in zijn behoefte aan een hoge luchtvochtigheid.

Plaatsing

De perfecte plaats voor deze plant is als volgt; hoe lichter de bladeren hoe lichter de standplaats dient te zijn. Direct in de volle zon plaatsen is niet verstandig, een overschot aan direct zonlicht zorgt voor beschadiging van de plant. Houd er daarnaast rekening mee dat deze plant niet graag op de tocht staat.

Verpotten

Verpot de Calathea eens per twee of drie jaar of op het moment dat de pot te klein wordt. Doe dit bij voorkeur in de lente. In deze periode herstellen beschadigde wortels sneller.