Cactus canarias

Cactus

Vraagt weinig verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

één keer per twee weken water geven
Meer verzorgingstips

houdt van warmte en zon
Meer over de plaatsing

verpotten is niet noodzakelijk
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

Cactussen komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en werden lang over het hoofd gezien als kamerplant. Maar inmiddels is de Cactus aan een opmars bezig. Deze prikkelende plant is een populair interieurelement en geeft elke ruimte een stoer tintje. Het verzorgen van de plant is eenvoudig, daarom is deze ruige jongen voor iedereen geschikt.

Verzorging

Iedereen kent het verhaal van de cactus: deze sterke plant is gewend aan zon en warmte en kan makkelijk overleven zonder water. Geef de plant dan ook pas water als de grond volledig is opgedroogd. In de praktijk hoef je de Cactus slechts één keer per veertien dagen water te geven. In de winter is één keer per maand voldoende.

Plaatsing

Cactussen houden van de zon. Op een warm plekje in huis voelt de plant zich helemaal thuis. Laat de Cactus rustig wennen aan direct zonlicht om te voorkomen dat de plant verbrandt. In de winter doet de Cactus het iets rustiger aan; een koeler plekje is dan beter op z’n plaats.

Verpotten

Het verpotten van de Cactus is niet noodzakelijk. Alleen als de pot te klein wordt, is het verstandig de plant een nieuw thuis te geven. Trek wel dikke handschoenen aan en rol de Cactus op in krantenpapier om geen last van gemene prikjes te hebben.