Alocasia bambino arrow

Olifantsoor

Vraagt weinig verzorging

Een goede match met...
Bekijk alle matchende potten

Meer over deze plant
Lees meer over deze plant

Goed vochtig houden
Meer verzorgingstips

Houdt van licht, maar voelt zich ook thuis in de schaduw
Meer over de plaatsing

Elke twee of drie jaar verpotten
Meer over verpotten & stekken

Plant informatie

Algemeen

Bescheidenheid siert de plant. En dat is zeker zo in het geval van de Alocasia bambino arrow. Deze decoratieve bladplant, door de vorm van de bladeren ook wel Olifantsoor genoemd, is prima geschikt voor kleinere woonruimtes. De Alocasia wordt niet groter dan veertig centimeter en beschikt over elegante, opvallende bladeren. Dit kleine stukje jungle zorgt bovendien voor het zuiveren van lucht.

Verzorging

Houd de plant goed vochtig en voorkom uitdroging. Gebruik water op kamertemperatuur; in de zomer iets meer dan in de winter. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid. Sproeien helpt hierbij.

Plaatsing

De prachtige bladeren van de Alocasia zijn dun en dus gevoelig. Zet de plant op een lichte plek, waar de kans klein is dat er tegen de bladeren aan gelopen kan worden en vermijd direct zonlicht. Ook op een minder lichte plek doet de plant het goed, zolang de binnentemperatuur maar rond de twintig graden is.

Verpotten

Verpot de Alocasia elke twee of drie jaar of als de plant te groot geworden is geworden. Doe dit bij voorkeur in de lente. In deze periode herstellen eventuele beschadigde wortels het best.

elho match