menu

Slimme oplossingen voor makkelijke plantverzorging

Houd je van planten, maar ben je niet geboren met groene vingers? Geef jij je planten vaak te weinig of juist te veel water? Wij hebben slimme oplossingen die jou kunnen helpen om je planten zo goed mogelijk te verzorgen. Dat wordt zo een fluitje van een cent! Daardoor kun jij langer van je mooie planten genieten. 

 

Weten wanneer jouw plant water nodig heeft

De self-watering insert is een simpel watergeefsysteem, dat zorgt voor meer rust bij het groener maken van je huis. De watermeter geeft precies aan wanneer je het water bij moet vullen. Zo krijgen jouw planten op het juiste moment de juiste hoeveelheid water. Je planten kunnen dan tot wel wekenlang vooruit. Zo kun jij nog langer van je mooie groene planten genieten! Bekijk hier het filmpje om te zien hoe dit precies werkt.

Er zijn verschillende maten beschikbaar van deze insert, waardoor deze past in de meeste elho potten. Hier vind je een overzicht. De self-watering insert is ook geschikt voor vele andere potten, waaronder keramiek. En hij is gemaakt van gerecycled plastic. Zonder zorgen genieten van meer groen in je leven, wat wil je nog meer?

Overtollig water afvoeren met een drainagesysteem

We hebben ook potten met een drainagesysteem. Hierdoor wordt overtollig water afgevoerd en hebben jouw planten nooit te natte voeten. Zo voorkom je wortelrot. Binnen onze collectie zijn er twee soorten drainagesystemen:

Overlooppijpje

In potten met een overlooppijpje wordt het water opgeslagen tot het niveau van dit pijpje. Als het water hoger komt, dan loopt het automatisch weg. Daarom zijn deze potten vooral geschikt om buiten te gebruiken. Bij sommige potten zit er een dop bij, zodat je de pot binnen kunt gebruiken. Dit is bijvoorbeeld in onze pure en vivo collecties.

Boorgaten

Door de gaten in de onderkant van de pot, loopt het water er direct uit. Potten met boorgaten zijn dan ook vooral geschikt om buiten te gebruiken. Binnen kan ook, maar gebruik dan een schotel om te voorkomen dat er water op je vloer komt. Bij sommige producten hebben wij de gaten al geboord, bij andere kun je dit zelf doen. Hiervoor zijn de plekken aangegeven met een icoontje van een boor (op de onder- of binnenkant van de pot).

Waterreservoir: water opslaan voor later

Potten met een waterreservoir slaan overtollig water op, zodat je plant dit later kan gebruiken. Zo voorkom je dat je planten te nat staan en hebben ze nog reserves als ze weer water nodig hebben. Handig als je eens per ongeluk vergeet ze water te geven. We hebben waterreservoirs in de vorm van een inlay of schotel. Ook de potten met een overlooppijpje slaan wat water op voor later gebruik.

Inlay

De loft urban collectie heeft potten met een verhoogde inlay, zowel de kleine als grote potten. Deze inlay zorgt voor extra ruimte onderin de pot, waardoor overtollig water opgeslagen kan worden. Je plant kan hier dan zelf weer bij als hij dorst heeft. Bekijk hier het filmpje om te zien hoe dit precies werkt.

Schotel

Potten met schotels werken hetzelfde als de verhoogde inlay, alleen dan onder de pot in plaats van erin. De schotel vangt het water op en de plant kan dit opnemen wanneer nodig. De schotels kunnen geïntegreerd zijn in de pot, zoals bij de greenville collectie, of los, zoals bij de corsica collectie.

Water opvangen met een schotel

In ons assortiment zitten veel schotels, in allerlei kleuren en maten. En als we voor een bepaald product geen passende schotel hebben, dan kun je altijd nog onze universele schotel gebruiken. Met een schotel krijg je geen kringen op je terras. En schotels zorgen ervoor dat je buitenpotten ook binnen kunt gebruiken, zelfs die met boorgaten. De schotel zorgt ervoor dat er geen water op je vloer terecht komt. Zonder zorgen jezelf omringen met groen dus!

Plug: binnen en buiten te gebruiken

Sommige potten in ons assortiment, zoals de fuente collectie, hebben een plug in de bodem. Daardoor kun je deze potten zowel binnen als buiten gebruiken. Als je de pot buiten zet, dan kun je eenvoudig de plug uit de onderkant verwijderen. Zo kan het overtollige water weglopen. Zet je de pot binnen, zorg er dan altijd voor dat de plug in de onderkant van de pot zit. Bekijk hier het filmpje om te zien hoe dit precies werkt.