Een gieter van twaalf oude wasmiddelflessen

Groen, groener, groenst!

Momenteel wordt 55 procent van onze producten al gemaakt van gerecycled materiaal, en dat percentage ligt bij de green basics lijn nog een stapje hoger. Je vraagt je misschien af waarom we zelfs bij iets simpels als een gieter nadenken over duurzaamheid. Dat zit zo: hoe beter jij voor je planten zorgt, des te meer happy vibes ze je zullen geven. In de natuur is dat precies hetzelfde. Als wij met z’n allen ons best doen zo goed mogelijk voor de natuur te zorgen, krijgen we er ontzettend veel voor terug.  Sinds 2016 produceren we onze producten volledig op windenergie, aangemaakt door een windturbine die we zelf hebben gebouwd.

De droom is om in 2020 geheel circulair te kunnen produceren. Dat betekent niet alleen hoe we produceren (met windenergie) maar ook waarmee we produceren (oude wasmiddelflessen, bijvoorbeeld) én wat we produceren. Zoals gieters, die zodra ze hun beste tijd hebben gehad, volledig gerecycled kunnen worden.


Twaalf wasmiddel flessen,
één gieter

Duurzaam

De elho green basics gieter is een stevig en duurzaam exemplaar, gemaakt van 100% post-consumer waste materiaal. Oftewel: zo’n twaalf oude wasmiddel flessen. Met een inhoud van 10 liter kan je er de hele tuin mee door en worden alle planten goed nat. Het comfortabele handvat zorgt ervoor dat je het rondje planten water geven ook makkelijk volhoudt. Dus terwijl jij in de tuin voor jouw planten zorgt, zorg je ook een beetje voor de rest van de natuur. We kunnen planten water geven niet altijd makkelijker of leuker maken, maar zeker wel duurzamer! Lees meer over de green basics gieter.