Wegens drukte kan de levertijd oplopen tot 10 werkdagen. Excuses voor het ongemak.

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis terugsturen binnen 100 dagen
  • Binnen 10 werkdagen in huis
menu

Hulpmiddelen

elho heeft verschillende slimme hulpmiddelen die je helpen bij het verzorgen van je planten!

Self-watering insert

Niet iedereen heeft van nature groene vingers. De self-watering insert van elho zorgt voor een stukje gemoedsrust bij het groener maken van je huis. Makkelijk in gebruik, past in de meeste elho potten en vele andere potten, waaronder ook keramiek. Zonder zorgen genieten van een groen interieur, dat is toch wel de droom. Gemaakt van gerecycled plastic.

De insert is een simpel watergeefsysteem waarmee de planten op het juiste moment precies de juiste hoeveelheid water krijgen. De watermeter van het systeem geeft aan wanneer je hem moet vullen, waarna de planten wekenlang voor zichzelf kunnen zorgen. De insert past ook in de grotere elho bloempotten.

Drainage systeem

Ook zijn er potten met een drainage systeem; deze producten bieden de mogelijkheid om overtollig water af te voeren door middel van een overflow pipe of boorgaten:

  • Overflow pipe: hierbij wordt er water opgeslagen in de pot tot het niveau van de overflow pipe. Komt het water ter hoogte van de overflow pipe, wordt dit via dit onderdeel afgevoerd. De overflow pipe dient echter dus ook als water reservoir omdat het water vast houdt tot een zekere hoogte; de hoogte van het overflow pijpje. De overflow pipe is er ook met dop zodat de pot ook binnen te gebruiken is. Deze overflow pipe zit in de vivo en pure collecties. 
  • Boorgaten: hierdoor gaat water direct uit de pot (alleen buiten te gebruiken of binnen in combinatie met een schotel). We hebben een aantal producten die boorgaten bevatten (voornamelijk outdoor producten). Bij sommige producten zijn de gaten al doorboord en bij sommige producten moet je dit zelf doen. Hierover staat een instructie op de onderkant van de pot.

Doel: zorgen voor afvoer van water zodat de aarde niet te vochtig wordt en daardoor de plantenwortels niet gaan rotten.  

Waterreservoir

Potten met een waterreservoir slaan overtollig water op voor later gebruik. Dit kan d.m.v. de overflow pipe (zie hierboven), schotels of een inlay. 

  • Schotels: de schotel vang het water op en zal dit weer afstaan aan de aarde wanneer dit te droog wordt. Deze schotels kunnen geïntegreerd zijn in de pot of los. 
  • Inlay: dit is een verhogende inlay in de planten pot, waardoor een extra ruimte ontstaat onder in de pot. Hier kan extra water in terecht komen, zodra er water nodig is kan de aarde dit weer opnemen. Bekijk bijvoorbeeld de loft collectie. We hebben ook een 'how does it work' filmpje van de loft urban collectie. 

Doel: zorgen dat de aarde niet te vochtig blijft waardoor de wortels van de plant eventueel kunnen gaan rotten en het water weer afstaan in tijden van nood. 

Schotels

We hebben een ruim assortiment aan schotels. Als er voor een bepaalde stijl geen passende schotels in het assortiment zijn, dan kun je altijd nog een universele schotel vinden! 
Daarnaast zorgen schotels ervoor dat buitenpotten (met boorgaten/etc.) ook als binnenpot gebruikt kunnen worden, zonder het gevaar te lopen dat dit voor waterschade op de vloer zorgt. Dat biedt een stukje extra bescherming! 

In het assortiment hebben we ook geïntegreerde schotels zoals: greenville, corsica, en green basics.